Triki in nasveti
02.05.2011 10:48
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prepoznajmo obraze na fotografijah z mobilnikom Android

Hitra in enostavna prepoznava obrazov!
Hitra in enostavna prepoznava obrazov!

S pametnimi mobilnimi telefoni Android že lahko zajemamo fotografije, ki so kakovostno primerljive s kompaktnimi fotoaparati višjega cenovnega razreda. Zato ne preseneča, da imamo večino nepozabnih trenutkov shranjenih kar na pomnilniku mobilnika. Ker imamo na pametnih mobilnikih Android shranjenih na tisoče fotografij, pogosto potrebujemo precej časa, da najdemo tiste, ki jih potrebujemo. Če so na fotografijah osebe, lahko čas iskanja precej skrajšamo s priročno programsko opremo Social Camera.

Brezplačna programska oprema Social Camera je opremljena z naprednim algoritmom za prepoznavo obrazov na fotografijah. Ko program na fotografiji prepozna novo osebo, jo moramo seveda poimenovati. Nato postopek prepoznave poteka povsem samodejno. Ker fotografije, zajete s pametnim mobilnim telefonom Android, radi pošiljamo prijateljem oziroma jih objavljamo na socialnih omrežjih, lahko to opravilo s pomočjo programa Social Camera opravimo v trenutku. Tu so podprta vsa vodilna socialna omrežja (Facebook, Twitter in Flickr), sporočila MMS in elektronska pošta.

Programska oprema Social Camera je na voljo za prenos na portalu Android Market (http://goo.gl/irR6H). Ker gre za poskusno različico programa, njeno delovanje še ni povsem zanesljivo. Programski opremi Social Camera lahko štejemo v slabost še to, da jo lahko uporabljamo le na zmogljivejših pametnih mobilnih telefonih Android z vsaj gigaherčnim oziroma dvojedrnim procesorjem. Med podprtimi mobilniki najdemo HTC Desire HD, HTC Desire, Samsung Nexus S in Nexus One.


Prijavi napako v članku