Računalništvo, telefonija
14.05.2019 07:48
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prepogljivi zasloni kot modni dodatek

Prepogljivi zasloni se odlično ujamejo z visoko modo.
Prepogljivi zasloni se odlično ujamejo z visoko modo.

Zadnji dogodki na področju mobilne telefonije kažejo na to, da je prihodnost prepogljiva. To so dokazali že številni vodilni proizvajalci telefonov, vključno s podjetjema Samsung in Huawei. Kmalu pa se jim bodo pridružili še drugi proizvajalci mobilnih naprav, saj so v zloženem načinu dovolj kompaktne za prenos, v raztegnjenem načinu pa jih lahko uporabljamo v vlogi tabličnega računalnika. Zato je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo za prepogljive zaslone odločilo tudi podjetje, ki ni povezano z mobilno industrijo, ampak z izdelavo modnih dodatkov.

Modno podjetje Louis Vuitton je namreč sprejelo “izziv” in prepogljivi zaslon uporabilo za izdelavo modne ženske torbice, poimenovane Canvas of the Future. Njegovi modni oblikovalci so prepogljiva zaslona AMOLED ločljivosti 1.920 x 1.440 slikovnih točk všili kar v žensko torbico. S tem pristopom so dokazali, da je mogoče s prepogljivimi zasloni popestriti modni dodatek. Poleg tega bi torbice lahko postale celo podaljšek pametnega mobilnega telefona, če bi jih povezali z njimi.

Ženska torbica Canvas of the Future podjetja Louis Vuitton trenutno še ni namenjena prodaji, saj je nastala le kot poskus združitve najsodobnejše tehnologije z visoko modo. V bližnji prihodnosti bi tovrstni izdelki lahko postali del naše vsakdanjosti, uporabnikom pa bi nedvomno popestrili njihov vsakdan.


Prijavi napako v članku