Računalništvo, telefonija
21.10.2018 08:04
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prepogljivi tablični računalniki le še vprašanje časa

Prvi upogljiv tablični računalnik bi lahko bil naprodaj že v prihodnjih mesecih.
Prvi upogljiv tablični računalnik bi lahko bil naprodaj že v prihodnjih mesecih.

Na svetovnem spletu so se pred časom pojavile govorice o prvem prepogljivem telefonu, ki naj bi ga podjetje Samsung ponudilo v prodajo v teku naslednjega leta. Južnokorejski gigant naj bi namreč že pred časom odpravil težavo »upogljivih« zaslonov z izdelavo dovolj upogljivega plastičnega ohišja, kar pomeni, da naj bi zaslon OLED brez težav zdržal številna prepogibanja. Za podoben korak naj bi se odločili tudi pri podjetju LG Electronics, le da bodo z upogljivim zaslonom namesto pametnega mobilnega telefona opremili tablični računalnik, pri čemer bo prav tako uporabljen zaslon OLED.

Podjetje LG naj bi prvi uporabljivi tablični računalnik opremilo z upogljivim zaslonom s 33-centimetrsko oziroma 13-palčno diagonalo visoke ločljivosti. Ta bo dejansko omogočal, da se bo velikost zaslona tabličnega računalnika iz 33-centimetrov oziroma 13-palcev zmanjšala na 22,9-centimetrov oziroma 9-palcev. Pri podjetju LG so sicer prepričani, da so tablični računalniki bolj primerni za upogljive zaslone, saj naj bi bilo tu število prepogibanj v primerjavi s pametnimi mobilnimi telefoni precej manjše, posledično pa je manjša tudi možnost poškodb.

Trenutno še ni podatka o tem, kdaj naj bi podjetje LG Electronics ponudilo v prodajo prvo prepogljivo tablico. To pa naj bi se, vsaj glede na spletne govorice, zgodilo že v prihodnjih mesecih.


Prijavi napako v članku