Računalništvo, telefonija
08.02.2020 09:07

Deli z drugimi:

Share

Prepogljivi Motorola Razr povsem razočaral na preizkusu vzdržljivosti!

Novi Motorola Razr je že navdušil mnoge!
Novi Motorola Razr je že navdušil mnoge!

Motorola je nedavno ponudila v prodajo zanimiv prepogljivi pametni mobilni telefon Razr, ki je dejansko nekaj izjemnega in posebnega. Preklopni Motorola Razr je namreč navdušil mnoge, saj ko je prepognjen je kvadratne oblike, kar pomeni, da se povsem prilega žepu hlač ali majice. Kljub temu je novost opremljena s kar 15,7-centimetrskim oziroma 6,2-palčnim zaslonom OLED, ki ima razmerje stranic 21 proti 9 in prikazuje slike z ločljivostjo 2.142 x 876 slikovnih točk. Sprednji zaslon z razmerjem stranic 4 proti 3 in velikosti 6,9-centimetrov oziroma 2,7-palcev pa je opremljen z zaslonom 800 x 600 slikovnih točk. Tega pred poškodbami ščiti zaščitno steklo Gorilla Glass.

Čeprav pri podjetju Motorola zagotavljajo, da lahko njihov novi Galaxy Fold brez skrbi prepognemo do 100 tisoč krat, v praksi temu ni ravno tako. Po zgolj 27 tisočih prepogibih so se namreč že pojavile prve težave s preklopnim mehanizmom. Telefon je dejansko zelo težko zapreti, zato je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bo preklopni mehanizem povsem razpadel, s tem pa bo telefon postal povsem neuporaben. Ker povprečen uporabnik pametni mobilni telefon dnevno uporabi vsaj 96 krat, to dejansko pomeni, da nam bo novi Motorola Razr služil manj kot leto dni.

Preizkus vzdržljivost pametnega mobilnega telefona Motorola Razr si lahko ogledate na spletni povezavi https://youtu.be/epkKHwk4EMg oziroma na spodnjem videoposnetku.


Prijavi napako v članku