Računalništvo, telefonija
14.09.2013 10:52

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni kompaktnež Intel NUC s procesorjem Haswell

Prenovljeni kompaktni osebni računalnik Intel Next Unit of Computing (NUC) bo kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj so ga inženirji podjetja Intel opremili s procesorjem Core i5-4250U četrte generacije, ki podatke preračunava s sredicami Haswell. Novost naj bi bila naprodaj še pred koncem jeseni.
Prenovljeni osebni računalnik Intel NUC je kot nalašč za predvajanje video vsebin ločljivosti 4K!
Prenovljeni osebni računalnik Intel NUC je kot nalašč za predvajanje video vsebin ločljivosti 4K!

Podjetje Intel bo kmalu ponudilo v prodajo prenovljeni kompakten osebni računalnik, ki mu tudi pri najtežjih nalogah zlahka ne bo zmanjkalo sape. Kompaktnež Next Unit of Computing (NUC) ima namreč za preračunavanje podatkov na voljo zmogljiv Intelov procesor Core i5-4250U četrte generacije opremljen s sredicami Haswell. Slednji bo pohitril delovanje novosti ob hkratnem zmanjšanju porabe električne energije, pri najtežjih nalogah pa mu bo priskočila na pomoč napredna tehnologija Turbo Boost Technology 2.0, ki frekvenco procesorja »požene« vse do 2,6 gigahercev.

Prenovljeni kompaktni osebni računalnik Intel NUC je kos tudi zahtevnejšim grafičnim vsebinam in sicer preko Intelove grafične kartice družine HD 5000, ki podpira izris slik vse do ločljivosti 4K. Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik DDR3 do skupne kapacitete 16-gigabajtov in 8-kanalno zvočno kartico. Novost se lahko pobaha še z bogato paleto priključkov kot so DisplayPort 1.2, štirje vmesniki USB 3.0 in dva USB 2.0 , infrardeče tipalo ter Ethernet priključek. Vse skupaj pa je ujeto v elegantno ohišje velikosti 10,2 x 10,2 x 5,1 centimetra.

Intel naj bi prenovljeni kompaktni osebni računalnik NUC ponudil v prodajo še pred koncem jeseni. Maloprodajna cena novosti pa žal še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku