Tablični računalniki
05.04.2013 15:35

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni Google Nexus 7 vas bo očaral

Podjetje Google bo kmalu ponudilo v prodajo prenovljen tablični računalnik Nexus 7, ki bo opremljen z visokoločljivim zaslonom in procesorjem Snapdragon podjetja Qualcomm. Računalniški gigant ocenjuje, da mu bo letos uspelo prodati kar osem milijonov tovrstnih tablic.
Tablični računalnik Nexus 10 naj bi bil pisan na kožo zahtevnejšim uporabnikom.
Tablični računalnik Nexus 10 naj bi bil pisan na kožo zahtevnejšim uporabnikom.

Na svetovnem spletu so se pojavile govorice, da bo podjetje Google v drugi polovici letošnjega leta ponudilo v prodajo povsem prenovljen miniaturni tablični računalnik Nexus 7. Novinec naj bi ponujal precej boljšo uporabniško izkušnjo, saj naj bi bil opremljen z visokoločljivim zaslonom s 7-palčno (17,8-centimetrsko) diagonalo. Mobilno platformo Nvidia Tegra 3 naj bi računalniški gigant zamenjal s procesorjem Snapdragon podjetja Qualcomm, saj je slednji občutno varčnejši z električno energijo. To posledično pomeni, da se bo avtonomija tabličnega računalnika Google Nexus 7 povečala in sicer do največ 25-odstotkov.

Maloprodajna cena prenovljenega miniaturnega tabličnega računalnika Google Nexus 7 pričakovano še ni bila razkrita. Številne spletne strani namigujejo, da naj bi bilo zanj v Evropi potrebno odšteti okoli 200 evrov, medtem ko so poznavalci prepričani, da se bo njegova cena gibala okoli 150 evrov. Podjetje Google bo po vsej verjetnosti novost prodajalo po proizvodni ceni, saj njegov zaslužek temelji izključno na prodaji mobilnih aplikacij in spletnemu oglaševanju.

Če k temu dodamo še napovedi, da naj bi računalniški gigant letos prodal okoli osem milijonov tabličnih računalnikov Nexus 7 vidimo, da je Google z njim zadel v polno. Upajmo, da bo računalniški gigant nizko ceno obdržal tudi pri novincu.


Prijavi napako v članku