Triki in nasveti
18.07.2013 10:27
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni Google Maps za vse!

Medtem ko je bil prenovljeni Googlov kartografski sistem Maps doslej na voljo le izbranim uporabnikom, ga lahko odslej uporabljamo vsi, ki razpolagamo s sodobnim brskalnikom. Novost vas bo takoj prevzela, saj zaradi uporabe vektorske grafike zemljevide izrisuje lepše in to pri vseh povečavah.
Novi Googlovi zemljevidi so zaradi vektorske grafike še lepši in uporabnejši!
Novi Googlovi zemljevidi so zaradi vektorske grafike še lepši in uporabnejši!

Podjetje Google je na nedavni konferenci I/O predstavilo prenovljeni kartografski sistem Maps, ki so ga mnogi poznavalci označili celo za najpomembnejšo posodobitev od njegovega izida daljnega leta 2005. Medtem ko je bil novinec doslej na voljo le izbranim uporabnikom, ga lahko odslej uporabljamo prav vsi. Za njegovo uporabo potrebujemo le sodoben spletni brskalnik, ki v polni meri podpira standard WebGL.

Če še nimate dostopa do prenovljenega kartografskega sistema Google Maps oziroma še niste prejeli povabila zanj, nič za to. Novost lahko namreč vključite zgolj s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/QBIuU in na gumb »Preskusite Google Zemljevide«.

Prenovljeni Google Maps vas bo takoj prevzel, saj zaradi uporabe vektorske grafike zemljevide izrisuje lepše in to pri vseh povečavah. Polje za iskanje je sedaj nadvse uporabno, saj prikazuje pametne kartice pod cilji, ki jih iščete ter za nameček prikazuje še odpiralne čase trgovin, promet okoli cilja in kaj je vredno ogleda v bližini. Novi kartografski sistem Google Maps lahko uporabljamo tudi za bližnjice za navodila do cilja in dodajanje zvezdic. Novost je za nameček povezana še z družbenim omrežje Google +, kar nam bo prišlo v poštev predvsem pri iskanju priljubljenih restavraciji ali znamenitosti v neznanem kraju.


Prijavi napako v članku