Prenosni računalniki
22.10.2013 23:40
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni Apple MacBook Pro s procesorjem Haswell in zaslonom Retina

Prenosna računalnika MacBook Pro s 13-palčnim in 15-palčnim zaslonom Retina sta bila opremljena z najnovejšimi Intelovimi procesorji s sredicami Haswell. Nova prenosna računalnika podjetja iz Cupertina sta nekoliko cenejša od njihovih predhodnikov in sta že na voljo prvim kupcem onkraj luže.
Prenovljena prenosnika Apple MacBook Pro sta opremljena z zmogljivejšimi procesorji, prenovljeno grafiko in hitrejšo brezžično povezavo!
Prenovljena prenosnika Apple MacBook Pro sta opremljena z zmogljivejšimi procesorji, prenovljeno grafiko in hitrejšo brezžično povezavo!

Na konferenci podjetja Apple so na svoj račun prišli tudi ljubitelji prenosnih računalnikov MacBook Pro, saj so ti bili deležni celovite prenove. Prenosnika sta namreč opremljena s kakovostnim zaslonom Retina in za preračunavanje podatkov uporabljata najnovejše Intelove procesorje s sredicami Haswell. Uporaba četrte generacije procesorjev Intel Core je pohitrila delovanje prenosnikov ob hkratnem zmanjšanju porabe električne energije, pri najtežjih nalogah pa s povišanjem privzete frekvence priskoči na pomoč napredna tehnologija Turbo Boost Technology 2.0.

Prenosni računalnik Apple MacBook Pro s 13-palčnim (33-centimetrskim) zaslonom ponuja do devet ur avtonomije, medtem ko eno polnjenje novica s 15-palčnim (38,1-centimetrskim) zaslonom pa zadošča za okoli osem ur neprekinjenega delovanja. Novinca sta opremljena s hitrejšim podatkovnim vodilom PCI Express, hitrim vmesnikom Thunderbolt 2, grafično kartico Intel Iris in brezžično povezavo Wi-Fi 802.11ac, ki zagotavlja kar 3-krat hitrejši prenos podatkov v primerjavi z zdajšnjim 802.11n in za nameček porabi kar 6-krat manj električne energije. Model s 15-palčnim zaslonom je na voljo še z grafično kartico GeForce GT 750M.

Nova prenosna računalnika Apple MacBook Pro sta, verjeti ali ne, nekoliko cenejša od njihovih predhodnikov. Za vstopno različno s 13-palčnim zaslonom ter 2-jedrnim procesorjem Core i5 frekvence 2,4 gigahercev, sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov in pogonom Solid State s 128-gigabajti prostora je namreč onkraj luže potrebno odšteti le preračunanih 940 evrov. Prenosnik s 15-palčnim zaslonom maloprodajne vrednosti preračunanih 1.450 evrov pa ponuja 4-jedrni procesor Intel Core i7 v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete osem gigabajtov.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku