Računalništvo, telefonija
02.02.2017 13:51
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AJPES s prenovo portala v ospredje postavlja uporabniško izkušnjo

AJPES s prenovo portala v ospredje postavlja uporabniško izkušnjo
AJPES s prenovo portala v ospredje postavlja uporabniško izkušnjo

AJPES je v januarju objavil prenovljen spletni portal (www.ajpes.si), kjer je v ospredje postavil uporabnika. Ob tem so upoštevali tudi sodobne standarde oblikovanja spletnih strani, kar med drugim pomeni, da ga lahko uporabljate na namiznem računalniku, prenosniku, tablici ali na mobilnem telefonu, saj se vsebina in oblika samodejno prilagajata napravi.

Izpostaviti velja nekaj novosti:

  • Iskalnik na vstopni strani je bolj izpostavljen in omogoča hitro iskanje po poslovnih subjektih, podatkih Evropskega poslovnega registra ali iskanje posameznih vsebin na portalu.
  • Segmentacija uporabnikov in glavna navigacija – vsebine so sedaj združene glede na vrsto uporabnika in ne več po področjih dela. Tako lahko uporabniki bodisi iščejo podatke, oddajajo poročila, zahteve ali vloge, pridobijo informacije v zvezi z registracijo poslovnih subjektov ali dostopajo do bonitetnih storitev.
  • Personalizacija vstopne strani portala prijavljen uporabnik lahko označi tiste vsebine, za katere želi, da se na vstopni strani samodejno prikažejo pri vsakem naslednjem obisku.
  • Mesto v strukturi – uporabnik lahko sedaj v vsakem trenutku vidi, kje se nahaja. To prikazuje oranžno obarvana oznaka strukture. Če se želi pomakniti višje v strukturi spletnega mesta, pa klikne na moder naziv.
  • Družabna omrežja – Na vstopni strani portala sedaj objavljajo aktualne zapise s Twitterja in Facebook strani.
  • Poseben iskalnik/filter »AJPES storitve« – Posamezne storitve lahko uporabniki na portalu poiščejo s pomočjo posebnega iskalnika/filtra, in sicer tako, da s klikom na kategorijo izberejo ustrezno vrsto subjekta, področje ali storitev.

Vsekakor vredno obiska!

Oglejte si videoposnetek vseh novih funkcionalnosti.


Prijavi napako v članku