Procesorji
26.05.2013 07:38

Deli z drugimi:

Share

Prenosniki s procesorji Intel Haswell s polovico večjo avtonomijo

Strokovnjakinja Rani Borkar je spregovorila o težko pričakovanih Intelovih procesorjih četrte generacije družine Core opremljenih s procesorskimi sredicami Haswell. Ti naj bi avtonomijo delovanja prenosnikov povečali za do polovico v primerjavi z izdelki, ki uporabljajo procesorje Ivy Bridge.
Procesorji Intel Haswell bodo pripomogli k precej daljšemu delovanju prenosnikov!
Procesorji Intel Haswell bodo pripomogli k precej daljšemu delovanju prenosnikov!

Podjetje Intel bo že na junijskem sejmu Computex 2013 predstavilo težko pričakovano četrto generacijo procesorjev družine Core s procesorskimi sredicami Haswell, ki bodo občutno pohitrili delovanje osebnih računalnikov. Nove procesorje računalniškega giganta bodo znali ceniti predvsem uporabniki prenosnih računalnikov, saj bo opremljen z bogato paleto tehnologij za varčevanje z energijo. Intelova strokovnjakinja Rani Borkar celo zatrjuje, da se bo avtonomija delovanja prenosnikov povečala za do polovico v primerjavi z izdelki, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo procesorje Intel Ivy Bridge.

Največ zaslug za daljšo avtonomijo delovanja prenosnih računalnikov bo šlo pripisati predvsem napredni tehnologiji, ki bo tako frekvenco delovanja kot napajalno napetost prilagajala trenutnim obremenitvam sistema. V načinu pripravljenosti in mirovanju pa se bo avtonomija prenosnikov podaljšala za kar vrtoglavih 20-krat. Čeprav bodo procesorji Intel Core s sredicami Haswell v primerjavi s predhodniki Ivy Bridge izjemno varčni z električno energijo, strokovnjakinja Rani Borkar zagotavlja da bo njihova zmogljivost precej višja. Kako se dejansko prenosniki s procesorji Intel Core s sredicami Haswell obnesejo v praksi, pa bomo seveda lahko odkrili šele na sejmu Computex 2013.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku