Računalništvo, telefonija
13.05.2020 13:42
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosniki Lenovo prvi s procesorji AMD Ryzen 4000 Pro

Mobilni procesorji AMD Ryzen 4000 Pro bodo še pohitrili že tako zmogljive prenosnike Lenovo!
Mobilni procesorji AMD Ryzen 4000 Pro bodo še pohitrili že tako zmogljive prenosnike Lenovo!

Nedavno so pri podjetju AMD predstavili novo družino mobilnih procesorjev Ryzen 4000 Pro, ki so pisani na kožo prenosnim računalnikom, ki se uporabljajo v poslovne namene. Tu namreč gre za zmogljive procesorje, ki temeljijo na osnovi procesorskih jeder Zen 2 izdelanih s pomočjo 7-nanometrske tehnologije. Najzmogljivejši predstavnik nove družine procesorjem AMD je procesor Ryzen 7 Pro 4750U. Ta namreč podatke preračunava z osmimi fizičnimi jedri oziroma 16 procesrskimi nitmi pri frekvenci med 1,7 gigahercev in 4,1 gigahercev. Za preračunavanje grafičnih vsebin je na voljo 7 grafičnih jeder AMD Vega frekvence 1,6 gigahercev, količina predpomnilnika pa znaša 12 megabajtov. Kljub temu je poraba električne energije novosti zelo omejena, saj znaša le 15 vatov,

Novi procesorji AMD družine Ryzen 4000 Pro so s seboj prinesli še tri nadvse zanimive tehnologije, in sicer AMD PRO Security, AMD PRO Manageability in AMD PRO Business Ready, ki so odgovor na Intelove tehnologije Intel vPro (Intel vPro Security, Intel Active Management Technology in Intel Stable Image Platform Program). Tehnologija AMD PRO Security bo poskrbela za varnost vaših podatkov preko naprednega sistema šifriranja, tehnologija AMD PRO Manageability pa bo pripomogla k večji združljivosti in lažjemu upravljanju. Storitev AMD PRO Business Ready pa prinaša zagotovilo, da bodo programi brezhibno delovali za vsaj 18 mesecev od nakupa prenosnega računalnika ter 24 mesečno razpoložljivost nadomestnih procesorjev v primeru težav oziroma okvare.

Prvi podjetje, ki bo svoje prenosnike opremilo z novimi procesorji AMD družine Ryzen 4000 Pro pa bo podjetje Lenovo. Z njimi bodo opremljeni prenosni računalniki ThinkPad družine T, X in L, ki so pričakovano namenjeni zahtevnejšim uporabnikom. Čeprav strojna oprema novincev še ni bila razkrita, verjamemo, da bo ta primerna zmogljivim procesorjem AMD, saj maloprodajne cene novincev ne bodo ravno nizke. Novi prenosniki Lenovo bodo naprodaj v mesecu juliju, takrat pa bo znanega tudi nekaj več o strojni opremi in njhovi dobavljivosti širom sveta.

Prenosniki Lenovo s procesorji AMD Ryzen 4000 Pro:

  • ThinkPad T14, vstopna cena 949,00 evrov
  • ThinkPad T14s, vstopna cena 1.199,00 evrov
  • ThinkPad X13, vstopna cena 999,00 evrov
  • ThinkPad L14, vstopna cena 849,00 evrov
  • ThinkPad L15, vstopna cena 849,00 evrov

Prijavi napako v članku