Prenosni računalniki
06.06.2015 12:11

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik Toshiba Astrea 2-v-1 s procesorjem Intel Skylake

Prenosnik Toshiba Astrea 2-v-1 s procesorjem Intel Skylake
Prenosnik Toshiba Astrea 2-v-1 s procesorjem Intel Skylake

Podjetje Toshiba je udeležence nedavne mednarodne računalniške konference Computex prijetno presenetila s prenosnikom Astrea 2-v-1, saj ga poganja Intelov procesor šeste generacije Skylake. Novi procesorji temeljijo na osnovi napredne 14 nanometrske tehnologije, v primerjavi s predhodniki pa pričakovano ponujajo večjo zmogljivost ob manjši porabi električne energije. To posledično pomeni, da bo prenosnik Toshiba Astrea 2-v-1 odlikovala tudi daljša avtonomija delovanja.

Prenosni računalnik Toshiba Astrea 2-v-1 se ponaša tudi z odličnim 13,3-palčnim (33,8-centimetrskim) zaslonom ločljivosti kar 4K oziroma 3.840 x 2.160 slikovnih točk, kar bodo znali ceniti predvsem tisti, ki prenosnik uporabljajo tudi za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Preostala stroja oprema novosti pa obsega še Intelov procesor Skylake frekvence 2,3 gigahercev, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in spletno kamero Intel RealSense 3D, na vgrajenem pomnilniku pa bo nameščena 64-bitna različica operacijskega sistema Windows 10 Pro. Za povezovanje z zunanjimi napravami pa so na voljo vmesniki HDMI, USB in celo najnovejši USB-C.

Prenosni računalnik Astrea 2-v-1 bo podjetje Toshiba ponudilo v prodaj proti koncu letošnjega leta. Trenutno žal še ni znano, kako globoko bo potrebno seči v žep za nakup novosti.

Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki

Prijavi napako v članku