Prenosni računalniki
29.05.2021 13:07

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik Chromebook s procesorjem ARM

Prenosnik Acer Chromebook 314 je kompakten, poceni in zmogljiv.
Prenosnik Acer Chromebook 314 je kompakten, poceni in zmogljiv.

Prenosni računalniki Chromebook z operacijskim sistemom Google Chrome OS postajajo vse bolj priljubljeni tako med običajnimi kot tudi med poslovnimi uporabniki. Ti so namreč poceni, hkrati pa nudijo odlično avtonomijo delovanja. To drži tudi za novi prenosni računalnik Acer Chromebook 314, ki je za nameček prenosnik Chromebook, opremljen z mobilnim procesorjem ARM. Ta ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Prenosnik Acer Chromebook 314 tehta zgolj 1,5 kilogramov, kar pomeni, da ga bomo lahko prenašali naokrog kot za stavo. Za preračunavanje podatkov skrbi mobilni procesor MediaTek MT8183, ki je opremljen s kar osmimi procesorskimi sredicami. Mobilni procesor je seveda nadvse varčen tudi z električno energijo. Zato ne preseneča, da povsem napolnjena baterija zagotavlja kar 15 ur brezskrbnega delovanja.

Novi prenosni računalnik Acer Chromebook 314 se ponaša še s 35,6-centimetrskim oziroma 14-palčnim zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in debelino komajda 7,3 milimetrov. Tu seveda ne gre pozabiti na polno podporo za vmesnik USB Type-C. Prenosnik Acer Chromebook 314 na srečo ni pretirano drag. Zanj je namreč treba v evropskem prostoru odšteti zgolj 329 evrov, kar pomeni, da je kot nalašč predvsem za študente.


Prijavi napako v članku