Igre
08.09.2020 08:10

Deli z drugimi:

Share

Prenosna igralna konzola, ki jo sestavimo kar sami!

Prenosna igralna konzola CircuitMess Nibble je namenjena inovativnim posameznikom.
Prenosna igralna konzola CircuitMess Nibble je namenjena inovativnim posameznikom.

Hrvaški inovatorji podjetja MAKERbuino so nas konec lanskega leta prijetno presenetili s pripravo mobilnega telefona MAKERphone. Ta je resnično nekaj posebnega in je namenjen tako mladim kot starejšim. Tu namreč gre za mobilni telefon, ki ga moramo najprej sestaviti, šele nato ga lahko uporabljamo. Paket seveda vsebuje vse elektronske komponente, ki so potrebne za sestavo telefona, a to še ni dovolj. Z uporabo programskega jezika Python bomo morali sami napisati lastne mobilne aplikacije in mobilne igre. Z mobilnim telefonom MAKERphone pa bomo lahko opravljali telefonske klice, prejemali in pošiljali kratka SMS sporočila, igrali mobilne igre, dostopali do svetovnega spleta preko Wi-Fi povezave ter napravo povezali z zunanjimi napravami, ki podpirajo brezžično povezavo Bluetooth.

Pri podjetju CircuitMess pa so po zgledu mobilnega telefona MAKERphone pripravili prenosno igralno konzolo, ki jo lahko sestavimo kar sami. Tu gre za prenosno igralno konzolo CircuitMess Nibble, ki je vsaj glede strojne opreme precej boljša od telefona MAKERphone. Ta namreč razpolaga z 32-bitnim procesorjem frekvence 80 megahercev, štirimi megabajti pomnilnika, 80 kilobajti sistemskega pomnilnika in barvnim zaslonom TFT s 3,7-centimetrskim oziroma 1,44-palčni, zaslonom ločljivosti 128 x 128 slikovnih točk. Novost razpolaga tudi z modulom za povezovanje v brezžična omrežja Wi-FI ter podpira programske jezike C++ (Arduino), CircuitBlocks in Python.

Ob nakupu prenosne igralne konzole CircuitMess Nibble bomo poleg elektronike dobili še vrsto drugih stvari. Med njimi najdemo plastično prozorno ohišje, izvijače, baterija, kable, polnilec, gumbe in še mnogo več. Novost bo kmalu mogoče naročiti na spletni povezavi https://www.circuitmess.com/shop/, pri čemer bo za novost v predprodaji treba odšteti preračunanih 53 evrov. Nakup v predprodaji se bo zagotovo izplačal, saj bo redna cena prenosne igralne konzole CircuitMess Nibble znašala kar preračunanih 84,8 evrov.


Prijavi napako v članku