Triki in nasveti
05.05.2011 11:09
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenesimo podatke med mobilniki Android z udarcem

Programska oprema Bump omogoča celo izmenjevanje podatkov med mobilniki Android in iPhone.
Programska oprema Bump omogoča celo izmenjevanje podatkov med mobilniki Android in iPhone.

Pametni mobilni telefoni iz dneva v dan postajajo bolj podobni običajnim računalnikom. Z njimi lahko že predvajamo večpredstavnostne vsebine, igramo računalniške igre, deskamo po svetovnem spletu, pregledujemo in urejamo profil na socialnem omrežju, zajemamo visokokakovostne fotografije in še bi lahko naštevali. Ko pa želimo naše podatke deliti s prijatelji, lahko to »opravilo« traja kar precej časa.

Če imamo mobilnik Android z nameščeno programsko opremo Bump, postane deljenje podatkov sila enostavno, hitro in učinkovito. Tu namreč gre za brezplačen program, ki omogoča prenašanje slik, kontaktov in aplikacij med dvema telefonoma in to kar s »trkom«. Ko telefona »trkneta«, programska oprema samodejno sproži proces prenosa podatkov. Pred pričetkom prenosa podatkov morata lastnika mobilnih telefonov Android seveda to potrditi. S trkom se prenašajo celo klasična sporočila.

Programska oprema Bump je pred kratkim doživela svojo drugo inačico. Ta se lahko pobaha s precej lepšim grafičnim vmesnikom, višjo hitrostjo delovanja in boljšo zanesljivostjo. Poleg tega omogoča še pošiljanje večjega števila datotek naenkrat ter si »zapomni« telefone, s katerimi se je bližnji kontakt že zgodil. Programska oprema Bump je na voljo še za Applove pametne mobilne telefone iPhone. Najlepše pri tem je zagotovo to, da si uporabniki mobilnikov Android in iPhone lahko medsebojno brez težav izmenjujejo podatke.


Prijavi napako v članku