Avtomobilizem
Avtomoto
01.03.2024 09:34
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preizkusite prvi avtomobilski »chatbot« v Sloveniji

Peugeot je uvedel prvi avtomobilski »chatbot« v Sloveniji, ki ga poganja umetna inteligenca. Tudi v uredništvu smo se malce poigrali in preizkusili uporabniško izkušnjo.
Foto: www.peugeot.si
Foto: www.peugeot.si

Peugeotov pogovorni bot je nekakšen digitalni svetovalec za priljubljeni SUV model 2008. Zasnovan je tako, da lahko odgovori na številna vprašanja, med pogovorom pa vam predstavi vse potrebne informacije o vozilu. Tako pomaga pri izbiri različice vozila, ki najbolj odgovarja vašim potrebam, predstavi opremo in podobno.

Peugeotov »chatbot« odgovarja tudi na specifična vprašanja ter vas usmerja v nadaljnje korake v nakupnem procesu.

Kot smo napisali že v uvodu, smo se tudi mi poigrali z vmesnikom, ki je na voljo na povezavi, kjer ga lahko preizkusite tudi sami.

Odgovore dobimo hitro, odgovarja tako, kot smo pričakovali

Našo izkušnjo si lahko ogledate spodaj. Odgovarja tako, kot smo pri pogovornih botih vajeni. Začetek odgovora je vedno nakako podoben: »Kot novi Peugeot 2008 …«, nato pa naniza informacije, ki jih od njega zahtevamo – v našem primeru o tem, katero različico nam predlaga, prednosti avtomobila, velikost pnevmatik, prostornina prtljažnika in podobno.

Orodje se izkaže za najbolj uporabno takrat, ko potrebuemo točno določeno informacijo. Odgovor prejmemo jo v trenutku. Sicer bi jo morali iskati po katalogih ali na spletnih straneh.

Pozitivno se nam zdi tudi to, da v odgovore dodaja povezave (na konfigurator, ponudbo, testno vožnjo …), na katere lahko kliknemo in izvemo še več.

Ni nam dalo miru in smo se z njim še malo pošalil. Povprašali smo ga, ali lahko z njim zapeljemo v vodo. Odgovoril je tako, kot smo od »chatbota« pričakovali: »Kot Peugeot 2008 sem zasnovan za vožnjo po cestah in terenih, vendar nisem namenjen za vožnjo po vodi ali plavanje. Moja konstrukcija in električni sistemi niso zasnovani za takšne razmere. Vedno je pomembno, da voziš varno in upoštevaš omejitve svojega vozila. Ali te morda zanima še kaj drugega o mojih zmogljivostih ali bi želel rezervirati testno vožnjo?«

Spodaj si oglejte še druge primere uporabe med našim preizkušanjem, sami pa ga lahko prizkusite tukaj.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem iPROM.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več