Triki in nasveti
27.04.2013 11:27
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pregledujmo dokumente Office neposredno v brskalniku Google Chrome

V spletnem brskalniku Google Chrome lahko s pomočjo namenske programske razširitve Chrome Office Viewer odpiramo dokumente, ki so bili izdelani v Wordu, Excelu in PowerPointu. To bo prišlo v poštev predvsem tistim, ki na računalniku nimajo nameščenega Microsoftovega pisarniškega paketa Office.
Spletni brskalnik Google Chrome lahko uporabljamo celo v vlogi pregledovalnika Office dokumentov!
Spletni brskalnik Google Chrome lahko uporabljamo celo v vlogi pregledovalnika Office dokumentov!

Googlovi programerji si nikoli ne privoščijo počitka, saj kot za stavo nizajo nove programske razširitve za njihov priljubljeni spletni brskalnik Google Chrome. Pri programskem gigantu so tokrat prišli na vrsto ljubitelji Microsoftovega pisarniškega paketa Office, saj nova razširitev za Google Chrome omogoča prebiranje dokumentov Office neposredno v spletnem brskalniku. S pomočjo poskusne različice programskega dodatka Chrome Office Viewer lahko namreč v najnovejši poskusni inačici brskalnika Chrome odpiramo dokumente, ki so bili izdelani v urejevalniku besedil Word, urejevalniku preglednic Excel in predstavitvenem programu PowerPoint.

Če želimo pregledovati dokumente, ki so bili izdelani v Wordu, Excelu in PowerPointu neposredno v Googlovem spletnem brskalniku, bomo morali najprej namestiti najnovejšo poskusno različico brskalnika Chrome, ki je na voljo za prenos na spletni povezavi http://goo.gl/HpF7z. Po uspešno opravljeni namestitvi v brskalniku Google Chrome Beta kliknemo na povezavo http://goo.gl/zHmoR in namestimo še razširitev Chrome Office Viewer. Za namestitev razširitve najprej kliknimo na gumb »ADD TO CHROME« oziroma »DODAJ V CHROME« in nato še na »Add« oziroma »Dodaj«.

Ker je dodatek Chrome Office Viewer še vedno v poskusni fazi, bomo pri njegovi uporabi lahko naleteli na bolj ali manj nadležne napake. Kljub temu programerji podjetja Google zagotavljajo, da je ta že dovolj stabilen, da ga lahko brez težav uporabljamo pri vsakdanjem delu. Več informacij o izjemno zanimivi razširitvi za Google Chrome pa je na voljo na naslovu http://goo.gl/GCWCs.


Prijavi napako v članku