Triki in nasveti
28.09.2011 13:14
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predvajalnik VLC na voljo za Android

Mobilni predvajalnik VLC navdušuje v vseh pogledih!
Mobilni predvajalnik VLC navdušuje v vseh pogledih!

Dobra novica za vse, ki za predvajanje videoposnetkov uporabljate mobilne naprave Android. Nek računalniški zanesenjak je namreč na spretni strani http://goo.gl/tYXma objavil zgodnjo poskusno različico večpredstavnostnega predvajalnika VideoLAN Client (VLC) za Googlov mobilni operacijski sistem. Prvi odzivi so zelo pozitivni, saj je z njim mogoče na napravah Android poganjati celo videoposnetke, ki jih vgrajena grafična kartica ne podpira (na primer MKV in DivX).

Ker na trgu najdemo bogato paleto raznovrstnih naprav Android, je računalniški zanesenjak pripravil dve različici mobilnega večpredstavnostnega predvajalnika VLC, in sicer NEON in NONEON. Katero različico bomo lahko namestili na našo napravo Android, bo odvisno od vgrajenega procesorja. To preverimo na način, da na mobilnik namestimo upravljavec datotek, kot je na primer Astro File Manager. Nato v mapi »Proc« poiščemo datoteko »cpuinfo« in jo odpremo z urejevalnikom besedil. Če med »Features« najdemo besedo »neon«, to pomeni, da vaša naprava podpira predvajalnik VLC z razširitvami NEON. V nasprotnem primeru bo potrebno namestiti različico NONEON.

Ker mobilni predvajalnik VLC za poganjanje videoposnetkov koristi »surovo« moč procesorja, se kakovost predvajanja posnetkov razlikuje od naprave do naprave. Novinec se sicer najbolje počuti na napravah, ki imajo nameščen mobilni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread. Ker tu ne gre za uradno različico mobilnega predvajalnika VLC, zanj podpora ni na voljo. A nič za to. Če vam bo novost povzročala preglavice, se po pomoč in nasvete seveda zatečete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku