Telefoni
08.07.2020 13:40
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predstavitev novega Samsung Galaxy Note 20 uradno potrjena za 5. avgust

Predstavitev novega Samsung Galaxy Note 20 uradno potrjena za 5. avgust
Predstavitev novega Samsung Galaxy Note 20 uradno potrjena za 5. avgust

Samsung je naznanil, da bo dogodek Galaxy Unpacked potekal v sredo, 5. avgusta. Zadnje napovedi kažejo, da bo Samsung na dogodku predstavil novo linijo naprav Galaxy Note 20, poleg tega pa pričakujemo še naslednjika prvega upogljivega telefona Galaxy Fold.

Samsungovo vabilo na dogodek (“teaser” si lahko ogledate v spodaj priloženem video) je precej skrivnostno. Vse kar smo uspeli razbrati iz videa je, da se bakrena barva kapljice sklada z po nesreči objavljenimi fotografijami domnevno “flagship” naprave Galaxy Note 20 Ultra, ki so bile v začetku julija objavljene na Samsungovi ruski spletni strani.

Glede na to, da je predstavitev novih Samsungovih naprav oddaljena slab mesec dni, je govoric na to temo zelo malo. Praktično edina prava sled je zgoraj omenjeni Note 20 Ultra. Ta bi naj bil opremljen s trojno zadnjo kamero, poleg tega naj bi bil dodan še četrti senzor, ki je lahko ali 3D ToF senzor, ali laserski avtofokus. Po pisanju portala The Verge lahko poleg naštetega pričakujemo še kar precej zanimivih lastnosti, med katerimi najbolj izstopa vrhunski procesor Qulacomm Snapdragon 865 – ali celo Snapdragon 865 Plus. Ta bi lahko, enako kot serija S20 v začetku leta, tehnologijo 5G postavil med “default” specifikacije za nove modele Note, ob tem pa tudi 120Hz ekran. Seveda pa pri Notu ne smemo pozabiti na pisalo S-Pen, od katerega pričakujemo še kakšen trik ali dva.

Samsung bi naj pripravljal vsaj dva modela Galaxy Note 20 – manjši model Galaxy Note 20 in večji model Note 20 Ultra. Dodatnih podrobnosti o tem, kaj so razlike med obema napravama, za zdaj nimamo (razen seveda velikosti).

Naslednjik Galaxyja Fold – potencialno z imenom Galaxy Z Fold 2 – bi naj bil opremljen s 7,7-inčnim ekranom, možno pa je, da bi lahko dobili upogljivi telefon s “cut-out” kamero, ki bi tako bila podobna ostalim Samsungovim “flagship” telefonom. Tudi specifikacije bodo skoraj gotovo nadgrajene, vendar za zdaj še ni potrjenih števil in informacij.

Za konec pa velja izpostaviti še možnost, da naj bi Samsung dogodek Unpacked izkoristil še za naznanitev modela Galaxy Z Flip 5G, ki je do neke mere bil že razkrit, in sicer preko objave kitajskega certifikacijskega centra TENAA. Dotični model bi naj poganjal procesor Snapdragon 865 Plus, bi pa 5G verzija naj imela nekoliko manjšo kapaciteto baterije kot LTE verzije.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku