Poslovne rešitve
Programska oprema
14.12.2022 12:14

Deli z drugimi:

Share

Prednosti digitaliziranega upravljanja z zalogami

Premajhne ali prevelike zaloge lahko vplivajo na kratkoročno in dolgoročno poslovanje.

Če so te premajhne ne moremo izdati in prodajati izdelkov. Po drugi strani pa prevelike količine zalog lahko povzročijo, da imamo čedalje večjo prostorsko stisko, produkte s pretečenim rokom in dolgo neprodane izdelke, ki se nam zadržujejo v skladišču. V vsakem primeru pa nas skladiščenje stane. 

Programska oprema za upravljanje zalog nudi sistematičen pristop k shranjevanju, naročanju in porabi zalog, naj gre za surovine ali končne izdelke. Upravljanje inventarja in zalog s pomočjo črtnih kod, programa PCS in terminalov za branje črtnih kod lahko prispeva k zmanjšanju stroškov, boljši natančnosti pri popisu in sprejemu robe v skladišče ter boljšim odnosom s strankami, dobavitelji in partnerji. 

Zmanjšanje stroškov in povečanje dobička

Z digitalizacijo inventure s črtnimi kodami lahko prihranite stroške in boljše planirate za naslednjo sezono. Vaše poslovanje bo teklo bolj tekoče, manj bo neprodanih izdelkov, ki se vam zadržujejo v skladišču. Zaradi boljšega planiranja boste imeli izdelke na zalogi takrat, ko vam jih kupec naroči. 

Boljša natančnost inventarja

Zaradi večje natančnosti pri sprejemu in odpremi boste vedno vedeli, kaj imate v skladišču in kaj ne. Tako boste lažje planirali koliko imate inventarja in kaj morate naročiti, da uskladite povpraševanje s ponudbo.

Večji pregled in vpogled

Z rednim pregledom nad zalogo boste lahko preprosto ugotovili trende prodaje in sledili odpoklicanim izdelkom in izdelkom z datumom poteka ter lažje sledili in imeli nadzor nad zalogami. 

Zmanjšano tveganje dvojne prodaje

Se vam dogaja, da mislite, da imate izdelek na zalogi pa ga v resnici nimate? Boljše in učinkovitejše spremljanje izdelkov vam bo omogočilo, da boste vedno vedeli, kaj nimate zalogi,  kar pomeni, s tem pa si boste prihranili vašo in strankino nejevoljo. 

Boljši pogoji s prodajalci in dobavitelji

Upravljanje zalog zagotavlja tudi vedenje o tem, kateri izdelki se najbolj prodajajo in v kakšnem obsegu, kar lahko uporabite kot argument pri pogajanjih za boljše cene in pogoje z vašimi dobavitelji ali pa vašimi prodajalci. 

Večja produktivnost

Dobre rešitve za upravljanje zalog prihranijo čas, ki ga boste lahko porabili za druge dejavnosti. Vaši zaposleni bodo bolj produktivni in bodo enako količino dela v skladišču opravili hitreje. 

Boljša uporabniška izkušnja

Predpogoj za odnose s strankami so odlični izdelki in storitve, ki krepijo zadovoljstvo strank. Zelo pomemben faktor zadovoljstva pa je tudi dobavni rok. Stranke, ki pravočasno prejmejo naročeno, bodo tudi bolj lojalne. 

Programska oprema za manjša in srednja podjetja 

Upravljanje zalog v skladišču ali v trgovini s pomočjo programske opreme, vam omogoča optimalno skladiščno poslovanje ter izrabo resursov. Programi EasyCodeScan, ProCodeScan in ProCodeScan+ podjetja Info-kod namenjeni enostavnemu upravljanju zalog, kakor tudi optimizaciji procesov zajema črtnih kod ter vhoda in izhoda blaga v in iz vašega skladišča. Vse tri verzije programa ECS, PCS ter PCS+ odlikuje prilagodljivost, enostavnost uporabe in hitra uvedba, brez dolgotrajnega izobraževanja. 

Vas zanima, kako deluje demo verzija programa EasyCodeScan? Prenesite si jo tukaj. Več o podjetju Info-kod d.o.o. najdete na www.info-kod.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
digitalizacija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več