Računalništvo, telefonija
24.11.2016 09:10
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaradi brskalnika ɢoogle.com ste lahko ob vse

Lažna spletna stran ɢoogle.com vsaj zaenkrat še ni bila uporabljana v zlonamerne namene.
Lažna spletna stran ɢoogle.com vsaj zaenkrat še ni bila uporabljana v zlonamerne namene.

Google je trenutno najbolj priljubljen spletni iskalnik na svetu, predvsem zaradi tega, ker lahko z njim najdemo skorajda vse, kar iščemo. Zaradi tega ne preseneča, da so spletni kriminalci priljubljenost spletnega iskalnika Google izkoristili v svoj prid. Uspelo jim je namreč registrirati domeno ɢoogle.com, ki v resnični nič drugega kot lažen spletni brskalnik, ki ga nepridipravi uporabljajo za izvajanje takšnih ali drugačnih aktivnosti.

Na srečo se spletna stran ɢoogle.com povsem razlikuje od prave, zato ni bojazni, da bi ozaveščeni uporabniki nasedli prevaram. Ker je lastnik omenjene domene znan ruski pošiljatelj neželenih sporočil Vitalij Popov, gre pričakovati, da se bodo zlonamerne aktivnosti na njej prej ali slej začele množično izvajati. Doslej so bili obiskovalci sporne spletne strani ɢoogle.com bolj kot ne deležni le oglasnih in drugih tematskih sporočil.

Ruski pošiljatelj neželenih sporočil Vitalij Popov je prišel do domene ɢoogle.com na nadvse zanimiv način. Ta je namreč pri registraciji »sporne« domene za črko »G« uporabil kodo »Unicode 0262« oziroma »Latin Letter Small Capital G« (mala velika črka G).


Prijavi napako v članku