Računalništvo, telefonija
20.09.2015 13:12
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozor na lažno spletno stran Appla!

Lažne Applove spletne strani mrgolijo na spletu!
Lažne Applove spletne strani mrgolijo na spletu!

Naš zvesti bralec Grega Krivec nas je opozoril na zelo nevarno goljufijo, ki so ji izpostavljeni vsi uporabniki Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone. Goljufija se ponavadi začne s krajo mobilnika iPhone, po nekajmesečnem premoru pa sledi klic iz Banje Luke, če se na zaklenjenem zaslonu mobilnika izpiše naša telefonska številka v primeru izgube mobilnika. Najditelj lastniku iPhone sporoči, da je mobilnik odnesel v Applovo trgovino iStore, nakar v relativno kratkem času sledi kratko sporočilo SMS od pošiljatelja findmyiphone@accountant.com.

V kratkem sporočilu SMS je navedena povezava »appleidconfirm pika com«, kjer naj bi z vnosom našega uporabniškega imena in gesla preverili, ali je z našim mobilnikom vse v najboljšem redu. Čeprav spletna stran izgleda pristno, gre za lažno spletno stran, ki je namenjena »kraji« Applovih uporabniških računov. Goljufi žrtev ponavadi kontaktirajo preko aplikacije Whatsappa, in sicer preko telefonskih številk +387 60 35 35 527 in +387 63 578 834.

Ker slovenski mobilni operaterji ne želijo blokirati tovrstnih klicev vam priporočamo skrajno previdnost na spletu. Podobnim goljufijam se boste najležje izogniki predvsem tako, da pred vnosom vašega uporabniškega imena in gesla preverite, ali je v naslovu spletne strani »https://«. Če ni, nikar ne vpisujte občutljivih podatkov!


Prijavi napako v članku