Prenosni računalniki
26.11.2009 10:30
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Povsem zanesljivi prenosni računalniški sistem Pomera Digital Memo

Zdaleč najzanesljivejša naprava za shranjevanje tekstovnih sporočil.
Zdaleč najzanesljivejša naprava za shranjevanje tekstovnih sporočil.

Podjetje Pomera je pred letom dni ponudilo v prodajo računalniški sistem DM10, ki ni omogočal deskanja po svetovnem spletu ter pošiljanja in prejemanja elektronskih sporočil. S kompaktno napravo ni bilo mogoče niti prebirati novic iz sporočilnega sistema RSS, se povezati na brezžično omrežje WiFi ali prikazovati barvnih slik. Računalnik Pomera Digital Memo 10 je namreč lahko le shranjeval enostavnejša tekstovna sporočila.

Po letu dni je nadvse »zanimiva« napravica le dobila »dostojnega« naslednika. Podjetje Pomera je namreč ponudilo v prodajo računalniški sistem DM20, ki ima za shranjevanje sporočil na voljo kar 89 MB vgrajenega pomnilnika in tekst izrisuje na črno-belem zaslonu LCD z diagonalo 12,7-centimetrov. Z njim lahko celo pošiljamo dokumente na elektronske poštne predale.

Napravica je ob vklopu pripravljena na delo v pičlih dveh sekundah, za dvajseturno avtonomijo pa zadoščata le dve bateriji velikosti AA. Povsem zanesljivi prenosni računalniški sistem Pomera DM20, ki meri zgolj 14,5 x 10 x 3 centimetre in tehta 370 gramov, pa je vse prej kot poceni, saj ga japonski trgovci vrednotijo na 265 evrov. Trenutno še ni znano, ali bo uporabna napravica kdaj naprodaj tudi pri nas.


Prijavi napako v članku