Računalništvo, telefonija
10.05.2020 09:01

Deli z drugimi:

Share

Povpraševanje po prenosni konzoli Nintendo Switch nad vsemi pričakovanji!

Prenosna igralna konzola Nintendo Switch in igre zanjo gredo v prodajo kot za stavo!
Prenosna igralna konzola Nintendo Switch in igre zanjo gredo v prodajo kot za stavo!

Ljubitelji iger na poti se zagotovo dobro spominjajo, da je podjetje Nintendo pred slabimi tremi letomi ponudilo v prodajo zanimivo prenosno igralno konzolo Switch, ki je sicer naslednik igralne konzole Wii U. Konzola Switch se namreč lahko uporablja kot klasična sobna ali prenosna igralna konzola, preobrazba med obema načinoma pa je preprosta. Ko se uporabnik želi z njo zabavati v dnevni sobi, jo enostavno postavi v priklopno postajo in jo prek nje poveže s televizorjem. Če jo želi vzeti s seboj na pot, tablico samo “izpuli” iz priklopne postaje in jo pospravi v torbo ali nahrbtnik. Konec preteklega leta pa je izšel še en model priljubljene Nintendove konzole Switch. Ta nosi ime Nintendo Switch Lite in je namenjen predvsem tistim, ki so veliko na poti, saj za razliko od običajne različice ne omogoča priklopa na (zunanji) zaslon.

Kot vse kaže je podjetje Nintendo s prenosno igralno konzolo družine Switch zadel v polno, saj mu je doslej uspelo prodati že več kot 55,7 milijonov enot. To je izjemen dosežek tudi zaradi tega, ker je prenosno igralno konzolo Nintendo Switch do konca lanskega leta kupilo »le« 20 milijonov kupcev. Poznavalci so prepričani, da sta k izjemno dobri prodaji igralnih konzol Nintendo Switch in Nintendo Switch pripomogli tudi konzolni igri Pokémon in Animal Crossing. V zadnjih treh mesecih je bilo namreč prodanih 3,29 milijonov enot, kar je za kar 34 odstotnih točk več kot v enakem obdobju pred letom dni.

Podjetju Nintendo je doslej uspelo prodati 17,4 milijonov kopij računalniške igre Pokémon, medtem ko je igra Animal Crossing: New Horizons dosegla 11,8 milijonov prodanih kopij. Veliko povpraševanja pa je tudi po konzolnih igrah Mansion 3 e Super Mario Maker 2, saj je podjetju Nintendo uspelo v šestih tednih prodati 13,4 milijonov kopij. Skupno je podjetju Nintendo doslej uspelo prodati kar 383 milijonov iger za igralno konzolo Switch, kar je nedvomno izjemen uspeh.


Prijavi napako v članku