Računalništvo, telefonija
05.05.2011 06:03

Deli z drugimi:

Share

Potrjena storitev Windows App Store za Windows 8

Spletna storitev Windows App Store bo precej poenostavila nameščanje programov!
Spletna storitev Windows App Store bo precej poenostavila nameščanje programov!

Konec aprila so se na vseh večjih odjemalcih datotek torrent pojavile piratske kopije druge zgodnje poskusne različice operacijskega sistema Windows 8. Najnovejša zgodnja poskusna različica Oken 8 je že dosegljiva celo na spletni strani http://goo.gl/nfDih. Uporabnike Oken so navdušili predvsem uporabniški vmesnik s trakom (»Ribbon«), aplikacijska mapa in polno delujoč upravljavec dinamičnih oken.

Uporabniki Oken bodo zagotovo navdušeni še nad tem, da so ruski računalniški zanesenjaki prišli do dokazov, ki potrjujejo, da bo Microsoft skupaj z Okni 8 ponudil namensko aplikacijo za nameščanje programske opreme. Tu bo šlo za spletno storitev Windows App Store. Ta bo na las podobna že uveljavljenim spletnim storitvam kot so na primer Apple App Store, Android Market in Ubuntu Software Center.

Ruski računalniški zanesenjaki so v drugi zgodnji poskusni različici operacijskega sistema Windows 8 dejansko odkrili dve datoteki, ki potrjujeta “obstoj” spletne storitve Windows App Store. Tu gre za datoteki WSSync.dll in WSService.dll. Poleg tega so na splet pricurljali novi zaslonski posnetki prihajajoče storitve. Na uraden »komentar« s strani Microsofta bo sicer potrebno še počakati. Številni kritiki mu medtem že očitajo predvsem prepozen odziv in kopiranje tekmecev.


Prijavi napako v članku