Telefonija
02.06.2005 17:48

Deli z drugimi:

Share

Pot do treh milijonov uporabnikov


Nokia 1600

Na srečanju v kenijskem mestu Nairobi je Nokia predstavila novo strategijo, ki bo omogočila cenovno ugodnejše rešitve na novih tržiščih. Nokia je predstavila dva nova mobilna telefona – Nokia 1110 in Nokia 1600, ki sta namenjena uporabnikom, ki se prvič srečujejo s telefonom, in novo razvijajočim se tržiščem, kot je Afrika. Nova telefona sta razširila paleto telefonov iz osnovne kategorije, ki uporabniku zagotavljajo enostavno uporabo, zanesljivost in cenovno ugodnost. Istočasno je Nokia predstavila Nokia Prepaid Tracker, prvo omrežno rešitev, ki omogoča uporabnikom, da spremljajo stanje na računu po vsakem klicu.

Število novih uporabnikov na hitro razvijajočih novih tržiščih dramatično raste, predvsem je porast viden v afriških državah. Nokia predvideva, da bo do konca tega leta v Afriki že 100 milijonov uporabnikov, do leta 2009 pa naj bi se število podvojilo in doseglo 200 milijonov. Nokia si prizadeva k doseganju globalnega cilja treh milijard uporabnikov do leta 2010, saj lahko mobilnost ponudi ljudem izjemne prednosti in ugodnosti, odpira tudi nova delovna mesta, nove načine komunikacije za socialne storitve in pospešuje ekonomijo posameznih držav.

Nokia verjame, da je ključ uspeha na novih tržiščih predvsem tesno sodelovanje z mobilnimi operaterji in skupna težnja po zmanjševanju stroškov za uporabnika. Prav tako je pomembno sodelovanje z lokalnimi vladami in drugimi avtoritetami, da se odstranijo morebitne prepreke, ki zavirajo mobilnost. Z uspešno kombinacijo izbranih mobilnih telefonov, omrežnih storitev in regulirane zakonodaje je lahko uporabnik mobilen že za pet dolarjev na mesec.

Nokia 1110 in Nokia 1600


Nokia 1110

Mobilni telefoni Nokia so znani po svoji enostavnosti in prijaznosti do uporabnika. Nokia 1110 in Nokia 1600 nadaljujeta to tradicijo z novim uporabniškim vmesnikom, ki omogoča polno uporabo grafičnih ikon in veliko pisavo. Nokia 1110 ima invertiran črno-bel zaslon, ki omogoča dobro vidljivost tudi na soncu, medtem ko Nokia 1600 ponuja 65.536 barv. Z novo strukturo menija, osnovnimi funkcijami in urejanjem klicev in imenika, je primerna za vsakega uporabnika. Med novimi funkcija velja izpostaviti govorečo budilko, ki ob nastavljeni uri uporabnika seznani s časom v njegove lokalnem jeziku, prednost pa je tudi večja pisava, ki omogoča lažje branje. Nova telefona ponujata demonstracijo uporabe na samem zaslonu telefona, kar olajša prvo soočanje z mobilnim telefonom.

Oba nova telefona, Nokia 1110 in Nokia 1600, bosta na voljo v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Nokia Prepaid Tracker
Večina uporabnikov na novih tržiščih uporablja predplačniške storitve. Nokia Prepaid Tracker omogoča uporabnikom neposredno spremljanje porabe na mobilnem telefonu. Nokia 1110 in Nokia 1600 sta prva telefona, ki ponujata vgrajeno funkcijo za spremljanje stanja na računu po vsakem klicu ali poslanem sporočilu.


Prijavi napako v članku