Računalništvo, telefonija
07.04.2005 13:25
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Posvetovanje Dnevi slovenske informatike

Na Gospodarski zbornici Slovenije je potekala tiskovna konferenca posvetovanja Dnevi slovenske informatike, kjer so predstavniki vodilnih ustanov s področja informatike v Sloveniji podali svoje mnenje k tej aktualni temi. Letošnje posvetovanje, ki je dvanajsto po vrsti in prvo, odkar je Slovenija članica Evropske unije, bo sicer potekalo od 13. do 15. aprila 2005 v kongresnem centru Grand Hotela Bernardin v Portorožu.

Rdeča nit letošnjega posvetovanja je “Informatika kot temelj povezovanja”. Tematiko njene povezovalne vloge pri prehodu na e-poslovanje bodo sodelujoči obravnavali zlasti na istoimenski okrogli mizi, razen tega pa tudi v več sekcijah. S posvetovanjem želijo organizatorji z novimi spoznanji in dogajanjem v praksi seznaniti čim več slovenskih informatikov in uporabnikov.

Med stalnicami dogodka naj omenimo več kot 120 prispevkov, katerih avtorji so strokovnjaki iz slovenskih podjetij in ustanov, ter predavanja vabljenih predavateljev iz Slovenije in tujine, med njimi tudi iz Gartner-ja. V program posvetovanja so uvrstili tudi delavnico o strokovnem jeziku in študentski forum, ki je namenjen mladim informatikom. Med odmori si bo moč ogledati razstavo, seveda ne bodo manjkali niti družabni dogodki, ki so bili vedno zelo priljubljeni.

Kot zanimivost: posnetek tiskovne konference si je mogoče ogledati tudi na spletnih straneh, navedenih spodaj.


Prijavi napako v članku