Računalništvo, telefonija
16.08.2021 07:00
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj je razlika med dobrim in slabim poslovnim monitorjem?

Vsako podjetje želi, da so njihovi zaposleni čim bolj učinkoviti in produktivni. Vprašanje je, kako ustvariti delovni prostor, ki to spodbuja?
Najboljši poslovni monitorji morajo najti najboljše razmerje med odlično kakovostjo slike in ostalimi funkcijami, ki olajšajo vsakodnevno delo.
Najboljši poslovni monitorji morajo najti najboljše razmerje med odlično kakovostjo slike in ostalimi funkcijami, ki olajšajo vsakodnevno delo.

Vse več podjetij se zaveda pomembnosti prilagojenega delovnega prostora. Strokovnjaki že vrsto leto opozarjajo na pomembnost ergonomije v delovnem prostoru in podjetja so začela poslušati, saj to vpliva neposredno na produktivnost zaposlenih. Ergonomija je splošen izraz za poslovno opremo, ki je posebej prilagojena za vsakega posameznika in poveča njegovo produktivnost in splošno počutje. Sem spadajo tudi monitorji, ki so poleg računalnikov ključno delovno orodje.

Večino pisarniških delavcev velik del delovnega dneva preživijo ravno za računalniškim monitorjem. Zaskrbljujoče je dejstvo, da se med vso opremo najmanj pozornosti posveča ravno temu računalniškemu dodatku. V veliko pisarnah je še vedno moč opaziti računalniške monitorje, ki na zadnji strani skrivajo zastarele VGA ali DVI konektorje. To samo po sebi ni težava, vendar običajno tovrstne konektorje spremlja tudi enakovredno zastarela strojna oprema. Govora je o premajhni velikosti zaslonov, slabi odzivnosti, neprimernem kontrastu barv, nezmožnosti prilagajanja zaslona in številne druge lastnosti.

Ni dovolj le delovna zverina

Pod ali na mizi imate lahko najboljši računalnik z najnovejšim AMD ali Intel procesorjem, 32 GB RAM-a in najnovejšo grafično kartico, ob kateri se vsakemu igričarju zarosijo oči, a to to surovo moč morate nekako prenesti v dejanske poslovne naloge. Tukaj nastopi monitor, ki mora biti sposoben te številke prenesti na svoj zaslon. Kaj odlikuje dober monitor?

Če ves dan presedite pred računalnikom, si boste želeli nekaj, kar vam bo olajšalo delo. Najboljši poslovni monitorji morajo najti najboljše razmerje med odlično kakovostjo slike in ostalimi funkcijami, ki olajšajo vsakodnevno delo. Nekateri so pozorni na varnostne funkcije, kot je zaščita pred modro svetlobo in ergonomskim stojalom, s katerim lahko prilagajajo zaslon po svojih merah. Drugi pa iščejo programske funkcije, s katerimi lahko neposredno vplivajo na slikovne točke na zaslonu.

poslovni-monitorji-ilinks

Kako najlažje do novega poslovnega monitorja?

Tisti, ki ste že kdaj brskali za monitorji, veste, da imajo številne oznake, ki lahko hitro zmedejo kupca. Ko boste vtipkali monitor v iskalnik, boste bombardirani z oznakami kot so IPS, VA, TN, cd/m2, DP, HDMI, HD, FHD in podobno. Ni čudno, da je večina potrošnikov neodločena, katerega bi želeli oziroma potrebovali. V spletni trgovini iLinks so vam olajšali iskanje in zbrali nekaj monitorjev, ki se najbolje obnesejo v svojem cenovnem razredu.

Ko smo ravno pri oznakah, ena najpomembnejših je oznaka za vrsto panele. TN panele so najbolj priljubljene med igričarji, IPS pa med poslovnimi uporabniki, saj omogočajo boljšo reprodukcijo barv in boljše kote gledanja. Ravno taka tehnologija se skriva v monitorjih DELL, HP in AOC na spletni strani iLinks.

iLinks – za vsakogar se najde vrhunski računalniški monitor

Vse tri omenjene blagovne znamke so velikani na področju potrošniške elektronike, zato sta kvaliteta in zanesljivost zagotovljeni. DELL-ov predstavnik P2419H spada med 24-palčne monitorje. Odlikuje ga IPS tehnologija in FHD ločljivost. Monitor lahko nastavite po višini, za kar vam bosta hvaležna vaš vrat in hrbtenica. Na hrbtni strani boste opazili vse potrebne priključke, od HDMI, VGA do DisplayPort vhoda ter več kot dovolj USB vhodov.

HP Z27n prevladuje na trgu 27-palčnih monitorjev s QHD IPS zaslonom in zaščito proti bleščanju. Podpira nekoliko večjo ločljivost (2560 x 1440) in svetilnost v primerjavi z Dell-ovim monitorjem. Na hrbtni strani pa si z DELL predstavnikom delita podobne konektorje in vhode ter število USB vhodov. Tudi ta monitor lahko poljubno nastavite po višini.

poslovni-monitorji-ilinks1

Zadnji kandidat je AOC Q32E2N, ki bo zagotovo razveselil tiste, ki potrebujejo čim večjo delovno površino. AOC monitor v diagonalo meri kar 31,5 palcev (80 centimetrov), a jim je kljub temu uspelo spraviti v ta cenovni razred QHD zaslon. Odlikujejo ga ozki robovi in izjemno širok barvni spekter, ki zagotavlja pristne in naravne slike. Z odzivnim časom 4 ms zagotavlja hitro odzivnost in ostrino. Za zdravje vaši oči skrbi tehnologija Flicker Free, ki uravnava svetlost in omeji utripanje slike.

Kako izbrati med njimi? Filtrirajte njihove značilnosti in izberite tistega, ki je najbolj primeren za vas. Bodite pozorni na velikost vaše pisarne oziroma pisarniške mize in na vrsto vašega dela. Lahko pa še dodatno izboljšate svojo produktivnost in vašo pisarno opremite kar z vsemi tremi monitorji. Delovna postaja z več monitorji dokazano izboljša produktivnost tudi do 40 %.

Več o poslovnih monitorjih na links.si.

Vas zanima več iz te teme?
Dell monitorji HP monitorji AOC monitorji

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

Minifilm d.o.o.

Mala ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 730 865, 05 90 64 668
Pisarne brez papirja in digitalizacija dokumentov postajajo nekaj vsakdanjega za vse vrste poslovanja. Podjetja mrzlično iščejo enostavne načine za shranjevanje in zaščito kritičnih ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več