Programska oprema
12.12.2006 08:31
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poslovne simulacije in napovedi trendov

V poslovnem svetu je izjemnega pomena predstavitev, oziroma vizualizacija podatkov. Vodilno svetovno orodje za interaktivno vizualizacijo podatkov, Crystal Xcelsius, je končno na voljo tudi slovenskim uporabnikom. Programski paket ponuja kopico učinkovitih rešitev za vizualizacijo podatkov, izdelavo nadzornih plošč, poslovnih predstavitev in vizualnih kalkulatorjev, tuja pa mu ni niti izdelava poslovnih simulacij. S Crystal Xcelsius Microsoft Excel dobi novo dimenzijo in uporabnost programov za analizo poslovanja.

Predstavitev poslovnih podatkov poslovnim partnerjem ali sodelavcem ni lahka naloga, saj se lahko kaj hitro zgodi, da se zaradi nepreglednih tabel občinstvo začne dolgočasiti, ali še huje, da se zmede. Klasični diagrami in grafikoni ne pomagajo veliko, saj so statični, resni in standardizirani, kar ima za posledico, da so si izjemno podobni, zato jih uporabniki zlahka zamenjajo med seboj.

Crystal Xcelsius zna črpati podatke iz Microsoftovih pisarniških programov (paket Office) ter SharePoint portalov, podatkovnih baz, Adobe PDF dokumentov in spletnih strani. Kljub dejstvu, da se najbolje razume prav z Microsoft Excelom, pa zna obdelane, pregledne in interaktivne predstavitve tudi izvoziti v vse naštete programe in formate. Delo s programom Crystal Xcelsius je intuitivno in enostavno, do zanimivih in uporabnih izdelkov pa pridemo po vsega treh korakih, skozi katere nas vodi program sam. Uporaba je poenostavljena do največje možne mere, da tako da uporabnik ne potrebuje zahtevnih znanj s področja programiranja, zadošča namreč že osnovno poznavanje dela s programom Microsoft Excel.

Za podatke velja, da so vedno zelo informativni, le prebrati jih je potrebno na ustrezen način. Tudi pri analizi poslovanja podjetja je Crystal Xcelsius nadvse uporaben. Z njegovo pomočjo lahko pripravimo interaktivne analize, simulacije ter kalkulacije v vseh oddelkih podjetja – od prodaje, nabave, financ, proizvodnje, načrtovanja … Vgrajena statistična znanja omogočajo izdelavo t. i. “what if” analiz, ugotavljanje trendov, iskanje ozkih grl, napovedi, planiranja in podobna opravila. S Crystal Xcelsius navidezno dolgočasni in suhoparni podatki spregovorijo v novi luči. Še več, pri raznih analizah in planiranjih ter modeliranju so na voljo tudi številni navidezni drsniki in številčnice, s pomočjo katerih lahko hitro ocenite rezultate/vrednosti statističnih analiz ob različnih predpostavkah. Spremembe posameznih podatkov imajo namreč takojšen vpliv na same rezultate.

Crystal Xcelsius je uporaben na večih področjih v podjetju, uporablja ga lahko več različnih uporabnikov – od menedžmenta, poslovnih analitikov, tržnikov, nabavnikov, razvijalcev, IT osebja . itd. Ena najboljših strani Crystal Xcelsiusa pa je prav gotovo njegova platformna neodvisnost, saj deluje v MS Windows, Apple MacOS in drugih okoljih, ki podpirajo Macromedia Flash vsebine. Tako bodo privlačni grafikoni vedno na voljo za predstavitev na prenosnem računalniku, dlančniku, pa tudi pametnem telefonu.

S Crystal Xcelsius Microsoft Excel dobi novo dimenzijo in uporabnost programov za analizo poslovanja.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več

INTERA d.o.o.

Osojnikova cesta 3, 2250 Ptuj, Tel: 05 908 99 93
  Podjetje Intera razvija slovenski sistem Intrix , namenjen prodaji, CRM (upravljanje odnosov s strankami), vodenju projektov, servisu in marketingu. Glavna prednost sistema je prilagodljivost ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več