Triki in nasveti
11.05.2009 18:00
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Popeljite Facebook na višjo raven

Facebook je lahko tudi nevaren.
Facebook je lahko tudi nevaren.

Torej ste se vpisali v Facebook, dodali nekaj prijateljev in slik, se pridružili všečnim skupinam in pravkar svetu povedali, kaj vam trenutno leži na duši. In kaj sedaj? Je to vse od Facebooka? Vsekakor ne.
Razkrivamo vam nekaj briljantnih idej, ki bodo vašo izkušnjo s storitvijo Facebook povzdignile na še višjo raven. Ti nasveti presegajo običajno uporabo in vam bodo omogočali boljšo povezavo s prijatelji in vas pri tem naredili zvezdo. Večina trikov je lažje izvedljivih in so tako primerni za vsakogar.

Nasvet št. 1

Izbrskajte vso geografsko umazanijo vaših prijateljev s pomočjo orodja Socialistics: Če bi se radi dokopali do demografskega ozadja množice vaših Facebook prijateljev, bo ta programček kot nalašč za vas. Socialistics vam bo razkril podatke o starosti, materinem jeziku, državo rojstva vaših prijateljev in vse skupaj prikazal v všečnem grafikonu.
Podatki se ne bodo prikazali na vaši profilni strani in pozabite, da bi le-te delili z vašimi prijatelji preko mogočnega zidu. Kakorkoli, če bi radi dostopali do trenutnih demografskih trendov vaših prijateljev, dodajte aplikacijo k vašemu profilu in do nje dostopajte preko vašega računa.

Nasvet št. 2
Napredno iskanje: Tako kot Google, ima tudi Facebook integrirane zvode naprednega iskanja. Bi radi preko določene mreže poiskali prijatelja, pa veste le njegovo ime in približno starost? Nič lažjega. V iskalno polje vpišite njegovo ime, leta pa omejite s simboloma y1 in y2. Na primer, radi bi poiskali prijatelja iz srednje šole z imenom Rudi. V iskalno polje vpišemo Rudi y1:25 y2:27 in voila! Iskalni niz bo poizvedoval po vseh Rudijih, ki so stari med 25 in 27 let.
Iščete lahko tudi po dveh različnih iskalnih pojmih, ki pa jih je potrebno ločiti z znakom | (AltGr + W).
Če bi radi, da vas prijatelji lažje najdejo, izpolnite čim več polj v vašem profilu. Vsi vaši interesi – glasba, knjige, filmi itd. – vas bodo namreč postavili na višje mesto v iskanju med temi pojmi.

Nasvet št. 3
Integrirajte Facebook informacije v Gmail:
Firefoxov dodatek Xoopit je namenjen brskanju in pošiljanju datotek, slik in video izsekov preko storitve Gmail prijateljem iz različnih socialnih mrež. Ena izmed priročnih Xoopitovih funkcij, imenovana »seldom touted«, omogoča uporabniku prikaz Facebook profila stikov iz Gmail adresarja in njihovih trenutnih statusov. Xoopit omogoča tudi hitro zamenjavo Facebook statusa, skozi všečno Xoopitovo okno, ki je precej skladno integrirano v samo Gmail okolje.
Shane English WEB Directory


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več