Računalništvo, telefonija
14.01.2021 11:32

Deli z drugimi:

Share

Telemach v preteklem letu

V letu 2020, ko se je zaradi pandemije koronavirusa življenje v veliki meri preselilo na splet, so telekomunikacijski operaterji odigrali pomembno vlogo pri omogočanju in ohranjanju medsebojnih stikov tako v poslovne in izobraževalne kot zasebne namene.
Telemach zanesljivo podjetje
Telemach zanesljivo podjetje

Pregled leta kaže, da se je Telemach kot ponudnik fiksnih storitev in najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji uspešno soočil z izzivi povečane obremenjenosti mobilnega in fiksnega omrežja, s tem pa svojim uporabnikom zagotovil storitve najvišje kakovosti in tako ponovno dokazal svojo zanesljivost in prilagodljivost.


V podjetju Telemach so marca, že takoj ob prvem izbruhu, zabeležili močno povečan promet na vseh segmentih. V le nekaj dneh so uspešno izvedli vse potrebne nadgradnje in podvojili zmogljivosti tako na mobilnem kot fiksnem omrežju. To je pomenilo, da so njihovi uporabniki navkljub povečanim obremenitvam vse storitve lahko koristili povsem nemoteno. Obremenjenosti internetnih povezav, ki se je povečala za kar 40 odstotkov, so botrovali številni dejavniki – od šolanja na daljavo in dela od doma do povečanega povpraševanja po spletnem nakupovanju. Povečano obremenjenost so sicer v Telemachu zaznavali skozi celoten dan, vse dni v tednu. V tem obdobju so zabeležili tudi 60-odstotno povečanje govornega prometa na mobilnem omrežju.


Povečana obremenjenost je bila konstantna tudi po poletni sprostitvi ukrepov, ta trend pa se je nadaljeval tudi med drugim valom. Jeseni je bilo namreč povečanje prometa na internetnem delu 30-odstotno, medtem ko se je govorni promet na mobilnem delu povečal za 20 odstotkov. V tem času je Telemach v svojih paketih EON dodatno povišal hitrosti interneta in tako uporabnikom omogočili še hitrejše in najnaprednejše storitve.

V primerjavi z lanskim letom se je decembra podatkovni promet mobilnega omrežja povečal za 30 odstotkov, število SMS sporočil je naraslo za 10 odstotkov, število MMS sporočil pa za kar 40 odstotkov.

Količina prometa pa tudi sicer generalno gledano vseskozi raste, kar gre pripisati vse bolj zahtevnim širokopasovnim internetnim in video storitvam, ki so posledica spremenjenih navad uporabnikov. V ta namen pri Telemachu nenehno izvajajo analize, skladno z izsledki načrtujejo in širijo zmogljivosti omrežja ter intenzivno vlagajo v stalno izboljšanje kakovosti svojih storitev. Da so pri tem uspešni, pričata tudi dva certifikata, ki so ju prejeli v letu 2020, in sicer Best in Test za najboljše mobilno in fiksno omrežje po uporabniški izkušnji v Sloveniji.

Skrb za zaposlene, uporabnike in družbo


Pri Telemachu ocenjujejo, da so bili na izzive, ki jih je prineslo leto 2020, dobro pripravljeni in so se nanje ustrezno odzvali. Njihovi delovni procesi so vseskozi potekali nemoteno, kar jim je omogočilo, da so svoje uporabnike preusmerjali na splet, kjer so lahko varno in brezskrbno opravljali nakupe in koristili druge storitve, hkrati pa ostali v stikih s svojimi najbližjimi. Več sto tisočim uporabnikom pa so zagotavljali tudi glavni vir zabave, saj so v svoje programske sheme uvrstili še več programov v visoki ločljivosti ter povečali število filmov in serij v videoteki.

Posebno pozornost so v podjetju namenili tudi svojim zaposlenim, ki so jih ustrezno informirali ter zaščitili. Pri tem so izvajali izobraževanja in ozaveščali o vseh preventivnih ukrepih, zagotovili pa so tudi ustrezno zaščitno opremo ter zaposlene razveselili s paketi zdravja z vitamini.

V letu 2020 je bila še bolj kot doslej v ospredju solidarnost. Pri Telemachu so skupaj s skupino United Group podarili pol milijona dolarjev za nakup zaščitne opreme, pozabili pa niso niti na stisko, ki jo šolanje na daljavo predstavlja številnim socialno ogroženim. V ta namen so več kot 100 učencem podarili tablične računalnike in dostop do interneta. S svojimi družbeno odgovornimi aktivnosti na tem področju pa bodo nadaljevali tudi v prihodnje.


Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več