Računalništvo, telefonija
03.11.2014 19:05

Deli z drugimi:

Share

Pomnilniški sistem Fujitsu ETERNUS CD10000 za hiper hrambo podatkov

Fujitsu je predstavil nov pomnilniški sistem iz družine ETERNUS CD. Model ETERNUS CD10000 je namenjen najzahtevnejšim poslovnim okoljem, ki želijo shranjevati kar največje količine podatkov. Ta visoko skalabilni sistem hrambe podatkov je moč z enostavnim dodajanjem diskovnih enot s krmilniku razširiti do kapacitete 56 petabajtov (PB). Sistem podpira tudi geografsko porazdelitev posameznih diskovnih podsistemov in zna samodejno prerazporejati podatke med njimi z namenom zagotavljanja stalne dosegljivosti in kar najboljših zmogljivosti.
Pomnilniški sistem Fujitsu ETERNUS CD10000 za hiper hrambo podatkov
Pomnilniški sistem Fujitsu ETERNUS CD10000 za hiper hrambo podatkov

V zadnjih letih količina podatkov v poslovnih okoljih skoraj eksponencialno raste, saj želijo podjetja hraniti najrazličnejše podatke, poleg dokumentov tudi fotografije in video posnetke. Hramba ogromnih količin podatkov je zato velik izziv za marsikateri oddelek informatike, saj ni enostavno zagotoviti stalne razpoložljivosti podatkov ob visoki učinkovitosti sistemov, ki se nahajajo po vsem svetu, vse skupaj pa je povezano z vse višjimi stroški.

V podjetju Fujitsu so zato svoj najnovejši in najbolj zmogljiv pomnilniški sistem zasnovali z mislijo na čas, ko se količina podatkov že meri v petabajtih (PB). Petabajt naslednja merska enota na področju hrambe podatkov, kjer danes govorimo predvsem o gigabajtih in nekje terabajtih, predstavlja pa obseg 1000 TB (terabajtov) oziroma milijon gigabajtov (GB) podatkov. Za doseganje izjemne kapacitete 56 petabajtov ETERNUS CD10000 poveže kar 224 diskovnih podsistemov. Te je moč na sistem priključiti brez prekinitve delovanja.

Za upravljanje diskovnih podsistemov in učinkovito prenašanje podatkov skrbi odprtokodni datotečni sistem Ceph, ki obvlada tudi samodejno porazdeljevanje podatkov glede na zahteve uporabnikov, zmogljivosti omrežja in geografsko lokacijo. Nova arhitektura sistema je inženirjem omogočila, da so podjetjem zagotovili visoko razpoložljivost podatkov brez uporabe polj RAID. Ena ključnih prednosti sistema, ki mu poveljuje Ceph, je tudi enostavna migracija podatkov, saj sistem ob zamenjavi diskovnega podsistema samodejno ve, katere podatke mora nanj preseliti in to opravi brez prekinitve delovanja.

ETERNUS CD10000 je prvi sistem hrambe podatkov družbe Fujitsu, ki podpira t. i. objektni dostop do podatkov. Tako vsaki vsebini dodeli edinstveno oznako (ID), kar poenostavi njeno upravljanje, saj oznaka vsebuje številne podatke glede vrste podatkov za hrambo, zahtevan čas hranjenja ter politik replikacije podatkov. Dodatno omenjeni sistem podpira uporabo odprtokodne programske opreme OpenStack, na kateri številna podjetja že snujejo svoje platforme za zasebne oblake.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več