Računalništvo, telefonija
16.05.2008 09:19
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Polovica slovenskih direktorjev tri ure na dan brska po spletu

Slovenski direktorji pripisujejo novim medijem velik pomen. Raziskave kažejo, da jih dobra polovica internet uporablja več kot tri ure na dan, 31,5 odstotkov pa ga uporablja že več kot pet ur dnevno. Največji delež anketiranih uporablja radio več kot pet ur na dan, televizijo do dve uri in tisk do eno uro na dan. Anketirani so ocenili, da je za poslovno uspešnost pomembno komuniciranje v vseh medijih, najmanj pomembno se jim zdi komuniciranje na radiu.

Internet ima, v primerjavi s klasičnimi mediji, veliko prednosti. Prepoznan je po svoji dostopnosti, privlačnosti, nizki ceni in ažurnosti informacij, priljubljenost pa pridobiva predvsem zaradi možnosti objave lastne vsebine in komentarjev, česar anketirani klasičnim medijem ne pripisujejo. Televizijo ocenjujejo kot zanimiv in kredibilen medij, radio kot dostopen, tisk pa je prepoznan predvsem po strokovnosti. Skoraj 80 odstotkov direktorjev meni, da je spremljanje informacij, ki se o njihovem podjetju pojavljajo na internetu, pomembno pri njihovem vsakdanjem delu.

Anketirani internet najpogosteje uporabljajo za ciljno naravnano iskanje informacij, naključno brskanje med objavljenimi vsebinami in za spremljanje objav v spletnih različicah medijev. Med spletnimi mediji, ki so jih navedli, so portali 24ur, Finance, Delo, Dnevnik, Večer, RTV Slovenija in Siol. Uporaba interneta pa postaja tudi bolj celovita. 23,5 odstotkov anketiranih uporablja RSS protokol, 18,5 odstotkov jih internet uporablja za poslušanje radijskih postaj, 12,5 odstotkov jih piše svoj blog, 10,5 odstotkov pa jih je vključenih v spletne skupnosti. Najbolj priljubljeni forumi so forumi Siol, Med.Over.Net, forumi na portalu RTV Slovenije in MojForum.si.


Prijavi napako v članku