Igre
06.02.2013 17:49

Deli z drugimi:

Share

Poljaki že delajo novega Witcherja!

S tretjim delom se bo zaključila epska triologija Witcher sage.
S tretjim delom se bo zaključila epska triologija Witcher sage.

Napočil je trenutek, ki ga je čakal vsak zvesti oboževalec igranja domišljijskih vlog – frpjev (fantasy role playing game). Witcher 2, igra leta 2011, in med poznavalci eden najboljših predstavnikov svoje zvrsti, bo namreč dobil nadaljevanje.

Poljska skupina CD Projekt, odgovorna za odlična prva dva dela, je napovedala, da že aktivno delajo na zadnjem delu triologije. S tretjim delom se bodo torej popotovanja Geralta iz Rivie zaključila. Vrhunska pripoved, ki temelji na delih poljskega pisatelja Andreja Sapkowskega, bo torej dobila epski zaključek.

Poljaki bodo veliko pozornosti namenili zgodbi, glede igralnosti pa obljubljajo bolj odprt svet – torej ogromna pokrajina, po kateri se bomo prosto sprehajali. Igra bo seveda ostala pravi frp, vdelane bodo statistike in razvoj lika, različne poti do konca in številna orožja, oklepi ter napoji, s katerimi bomo modificirali Geraltove statistike.

Vsekakor je pomembno tudi dejstvo, da so avtorji zvesti projektu in da bi radi izdali nadvse kakovosten izdelek za svoje oboževalce – torej se niso prodali, tako kot večina drugih.

Glede na vrhunska prva dva dela, smo prepričani, da tudi tretji ne bo razočaral. Igra je potrjena za PC, verjetno pa bo izšla tudi za xbox 360 ali na njegovem nasledniku. Datum izida trenutno še ni znan, pričakuje pa se, da bo igra gotova enkrat naslednje leto.


Prijavi napako v članku