Triki in nasveti
22.06.2010 08:11
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pohitrimo zagon operacijskih sistemov Windows

S programsko opremo Soluto lahko precej pohitrimo zagon Oken!
S programsko opremo Soluto lahko precej pohitrimo zagon Oken!

Vsak program, ki se zažene skupaj z operacijskim sistemom Windows, podaljšuje njegov zagonski čas. Medtem ko je določena programska oprema nujnega pomena za delovanje Oken, je večina izmed nje zgolj nepotrebna navlaka, saj jo pri vsakdanjem delu sploh ne uporabljamo. Pogosto se ob zagonu operacijskega sistema zaženejo tudi programi, za katere sploh ne vemo, da jih imamo nameščene.

Na srečo lahko zagon nepotrebne programske opreme ustavimo z brezplačno programsko opremo Soluto, ki je sila enostavna za uporabo in je na voljo za prenos na strani http://www.soluto.com/. Programska oprema, ki se zažene skupaj z operacijskim sistemom Windows, je v priročnem programu razdeljena v tri skupine, in sicer nepotrebni programi, mogoče nepotrebni programi in programi nujni za delovanje operacijskega sistema.

Kolikor v grafično všečnem seznamu naletimo na programe, ki jih redkokdaj uporabljamo, preprosto ustavimo njihov zadgon s pritiskom na gumb »pause« ali pa jih zaženemo šele tedaj, ko je operacijski sistem v pripravljenosti. Če niste povsem prepričani, ali je določen program nujno potreben za vaše vsakdanje delo, si lahko vedno pomagate s kratkim opisom njegovih funkcionalnosti. Na voljo je tudi priročen graf, iz katerega je takoj razvidno, za koliko se bo skrajšal zagonski čas operacijskega sistema Windows v primeru odstranitve določenega programa.


Prijavi napako v članku