Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
28.09.2022 16:05

Deli z drugimi:

Share

Vivo predstavlja X Fold+, novo generacijo zložljivih pametnih telefonov

Nadgradnje predhodne generacije vključujejo nabor čipov 4 nm, hitrejše polnjenje in še pametnejši sistem kamer, ki so ga razvili v sodelovanju s podjetjem ZEISS.

Podjetje vivo je s predstavitvijo naprave X Fold+ uradno predstavilo posodobitev serije zložljivih pametnih telefonov X Fold, ki bo na voljo le za kitajski trg. Pametni telefon X Fold+ sledi oblikovnim smernicam svojega predhodnika, še naprej uporablja aluminij za letalsko in vesoljsko industrijo ter vsebuje mobilno platformo Qualcomm Snapdragon 8+, varnostni čip po meri ter izboljšani baterijo in kamero. Poleg obstoječih modrih in sivih barvnih odtenkov ohišja telefona X Fold+ nabor dopolnjuje z značilno orientalsko rdečo barvo.

Izboljšana zmogljivost in hitrejše polnjenje

X Fold+, grajen na osnovi prejšnje generacije, prinaša mobilno platformo Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 v kombinaciji s prilagojenim mobilnim varnostnim čipom podjetja vivo. Nabor čipov uporablja 4-nanometrski proces, ki zagotavlja izboljšano zmogljivost in manjšo porabo energije. Kar zadeva življenjsko dobo baterije, je podjetje vivo povečalo zmogljivost baterije X Fold+ na 4730 mAh, ne da bi povečalo velikost in težo naprave, kar glede na laboratorijske teste podjetja vivo celotno življenjsko dobo baterije izboljša za več kot 20 %.

Poleg tega, da ima X Fold+ večjo baterijo, se v primerjavi s svojim predhodnikom tudi polni hitreje, saj podpira 80-vatno žično in 50-vatno brezžično bliskovito polnjenje, kakršno ima tudi trenutni evropski paradni pametni telefon vivo X80 Pro. To omogoča žično polnjenje od 1 do 70 % zmogljivosti baterije v pičlih 18 minutah, polno napolnjenost baterije pa doseže v le 35 minutah. Brezžična tehnologija vivo FlashCharge omogoča polnjenje od skoraj prazne do polne baterije v 53 minutah.

Telefon X Fold+ je ob tem serijsko opremljen z ekskluzivnim polnilnikom z dvema vtičnicama USB-C iz galijevega nitrida, ki omogoča polnjenje več naprav hkrati ter udobno uporabo v različnih scenarijih.

Zunanji in notranji zaslon 120 Hz

Pametni telefon X Fold+ izboljša uporabniško izkušnjo z zložljivim zaslonom, saj oba zaslona – tako zunanji kot notranji – zdaj podpirata 120-herčno frekvenco osveževanja. Notranji 8-palčni zaslon z ločljivostjo 2160 x 1916 je nadgrajen, kar omogoča dosledno vizualno izkušnjo pri preklapljanju med notranjim in zunanjim zaslonom ter gladkejšo odzivnost slike pri premikanju med zasloni aplikacij, igranju iger ali prikazovanju videoposnetkov z visoko hitrostjo sličic.

Omeniti velja, da je telefon vivo X Fold+ opremljen z ultrazvočnimi čitalniki prstnih odtisov 3D tako na notranjem kot na zunanjem zaslonu, ki omogočajo hitrejše odklepanje, večjo varnost in boljšo uporabnost ne glede na razmere v okolju.

Velik notranji zaslon omogoča izboljšano pregledovanje razdeljenega zaslona za še večjo učinkovitost. To pomeni, da lahko uporabniki odprejo do dve okni v ospredju in hkrati podpirajo štiri aplikacije za opravila s podvojenimi okni na razdeljenem zaslonu ter do 12 oken v ozadju. Ob tem vivo X Fold+ podpira tako imenovani način govorca (Speaker Mode), pri katerem lahko spodnji del zaslona prikazuje zapiske, zgornji pa predstavitev PowerPoint. Tako lahko uporabniki brezžično zrcalijo vsebino predstavitve na večji zaslon.

Vrhunski slikovni sistem, zasnovan v sodelovanju s podjetjem ZEISS

Kar se tiče slikovnega sistema, ima vivo X Fold+ izboljšane senzorje kamere, ki so rezultat globalnega partnerstva med podjetjema vivo in ZEISS. To vključuje optimizacijo trenutne optike, zlasti kar zadeva izboljšano velikost objektivov, opremljenih s premazom ZEISS T* za zmanjšanje bleščanja in izboljšan vidni prehod svetlobe. Rezultat tega je izboljšana kakovost slike in natančnost reprodukcije barv. Optika zdaj vključuje štirikotno kamero s polno goriščno razdaljo, dodano periskopsko kamero s 5-kratno optično in 60-kratno digitalno povečavo ter optično stabilizacijo slike.

X Fold+ podpira iskanje pogleda na notranjem in zunanjem zaslonu, zato lahko uporabniki zajemajo selfije z glavno kamero, ki ponuja boljšo ločljivost, svetlobno občutljivost in vidno polje, zaradi česar so selfiji še privlačnejši.

Uravnotežen dizajn in nova orientalska rdeča barva

Naprava X Fold+ sledi oblikovnim smernicam svojega predhodnika. To vključuje kvadratne in okrogle oblike, kar znatno poveča njeno prepoznavnost v tej kategoriji naprav.

X Fold+ je na voljo v osveženi modri in sivi barvi ter v dodatnem značilnem odtenku rdeče barve.

Podjetje vivo je med predstavitvijo pametnega telefona X Fold+ poudarilo, da bo ta naprava na žalost na voljo izključno le na kitajskem trgu.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem vivo.
Vas zanima več iz te teme?
vivo pametni telefoni vivo X80 vivo X Fold


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več