Računalništvo, telefonija
02.09.2014 14:54

Deli z drugimi:

Share

SAPPHIRE predstavlja grafične kartice R9 285

Med tremi novimi modeli sta tudi model Dual-X in nova različica ITX Compact OC.
Med tremi novimi modeli serije R9 285, sta tudi model Dual-X in ITX Compact OC
Med tremi novimi modeli serije R9 285, sta tudi model Dual-X in ITX Compact OC

Podjetje SAPPHIRE Technology je pravkar najavilo tri nove modele izjemno uspešne serije grafičnih kartic R9, ki temeljijo na najnovejši arhitekturi GCN (Graphics Core Next) podjetja AMD.

Kartica SAPPHIRE R9 285 Dual-X je nov model podjetja SAPPHIRE, ki ponuja novo jedro GCN in njihov lastni hladilnik Dual-X. Ta je z dvema ventilatorjema z aerodinamičnim profilom in kompletom toplotnih cevi različnih velikosti učinkovit in tih hladilnik, ki je od strokovnjakov in industrije požel številne pohvale v prejšnjih generacijah izdelkov. Standardni model R9 285 je opremljen z 2 GB najnovejše različice pomnilnika GDDR5, ki deluje s frekvenco 1375 MHz (dejanska hitrost 5,5 GB/s) in jedrom GCN s pretočnimi (stream) procesorji, ki delujejo z 918 MHz. Model R9 285 OC deluje s pospešeno frekvenco delovanja 965 MHz za jedro in 1400 MHz za pomnilnik (dejanska hitrost 5,6 GB/s).

Istočasno je SAPPHIRE najavil grafično kartico R9 285 ITX Compact OC Edition. Ta je bila razvita posebej za manjše PC-sisteme in vsebuje krajšo ploščo s tiskanim vezjem, ki meri komaj 171 mm, ter učinkovit hladilnik s toplotnimi cevmi in enim ventilatorjem. Vendar kartice ITX Compact nikakor ne gre podcenjevati, saj si z modeli Dual-X deli enako jedro GCN ter deluje s frekvenco jedra 928 MHz in frekvenco pomnilnika 1375 MHz (dejanska hitrost 5,5 GB/s).

Vsi trije modeli se lahko ponašajo z najnovejšimi funkcijami AMD GCN, ki med drugim vključujejo tehnologijo AMD Trueaudio za najbolj realistično predvajanje zvoka v igrah do zdaj, ter izboljšano kakovostjo slike (AMD Image quality enhancement), pospeševalcem medijev (AMD HD Media accelerator) in orodjem AMD PowerTune za optimalno delovanje. Ponujajo podporo za najnovejše igre in aplikacije z DirectX 12 in OpenGL 4.4, vgrajen sistem Dual BIOS pa podpira tako vmesnik EFI kot stare sisteme (legacy).

Vsi trije modeli podpirajo aplikacijo AMD Eyefinity za delo z več zasloni. Pripravljeni so za uporabo tehnike pospešenega delovanja z več karticami (CrossFire) na matični plošči, ki podpira takšno delovanje. Za tehniko CrossFire ni treba priključiti dodatnih kablov, saj je zdaj omogočen prek vodila PCI-Express.

Poleg tega kartice podpirajo pospeševanje APP za izboljšano delovanje širokega nabora aplikacij, ki uporabljajo pretočno procesiranje in določene strojne funkcije grafične arhitekture GCN. Tipične tovrstne aplikacije so videokodiranje in videoodkodiranje, stiskanje in multipleksiranje za distribucijo medijev, igranje iger in videokonference. Pospeševanje APP lahko tudi pospeši vsakdanja opravila, kot so brskanje po spletu in stiskanje datotek s podprtimi programskimi opremami.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

Endava

, ,