Računalništvo, telefonija
27.09.2011 09:21

Deli z drugimi:

Share

Miška na londonskem sejmu več kot 25.000-im predstavilo novosti

Podjetje Miška, ponudnik celovitih varnostnih rešitev in izobraževanj, je na sejmu DSEi (Defence & Security Equipment International) v Londonu predstavilo svoji novosti ˗ varnostni modul Code Secure 1 in komunikacijski Code Mobile 1, ki sta plod lastnega znanja in razvoja.
Code Secure 1 - varna mobilna komunikacija
Code Secure 1 - varna mobilna komunikacija

Code Secure 1 je rešitev za varno mobilno komunikacijo VPN/IPSEC, ki poenostavi uporabo šifriranja podatkov na poti in zviša stopnjo varnosti v primerjavi s programskimi rešitvami. Naprava je namenjena predvsem uporabi v javnem sektorju, primerna pa je tudi za druge uporabnike, ki se zavedajo pomena varovanja informacij.

»Na sejmu predstavljeni izdelki Code 1 zagotavljajo enostavno, varno in mobilno rešitev, ki jo odlikuje enostavnost uporabe, obenem pa uporabnikom nudi širok nabor povezljivosti z zunanjimi napravami,« je povedal Boštjan Gruden, direktor za varnostne rešitve v podjetju Miška. »Prepričani smo, da bodo tudi slovenski uporabniki prepoznali njihove številne prednosti, med katerimi so združljivost z izdelki drugih proizvajalcev, možnost vgradnje lastnih šifrirnih algoritmov ter enostavna implementacija rešitve.«

Code Secure 1 v postopku varovanja podatkov in identitete uporablja digitalna potrdila, asimetrične in simetrične šifrirne algoritme ter ključe različnih dolžin. Razvit je na osnovi javno dostopnih kriptografskih rešitev, kar omogoča združljivost s kriptografsko opremo drugih ponudnikov. Razvoj in dokumentacija temeljita na priporočilih za razvoj kriptografskih rešitev FIPS 140-2. Code Mobile 1 pa je rešitev, ki omogoča modulu Code Secure 1 dostop do interneta s pomočjo mobilnega telefona. Za vzpostavitev varne povezave do druge enote je mogoče uporabiti vse vrste brezžičnega dostopa, ki so podprte na mobilnem telefonu uporabnika, so ob predstavitvi rešitve povedali Miškini strokovnjaki.

DSEi je eden izmed največjih svetovnih sejmov s področja obrambne industrije in varnosti, namenjen proizvajalcem varnostne opreme in vojaškim strokovnjakom svetovnega slovesa. Miška se je na sejmu, ki ga je obiskalo prek 25.000 udeležencev iz več kot 90 držav, predstavila v okviru slovenskega nacionalnega razstavnega prostora, katerega organizatorja sta bila gospodarsko interesno združenje Grozd obrambne industrije Slovenije in Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije JAPTI.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Miška d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Miška d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

MIŠKA na konferenci informacijska varnost

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Miška d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku