Telefoni
14.03.2013 05:45
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Podjetje HTC blizu stečaja?

Prodajni rezultati so podjetju HTC v enem samem letu upadli za kar vrtoglavih 44 odstotkov. Prodaja njegovih mobilnikov je dejansko dosegla »točko« iz leta 2010. Zato nekdaj uspešno podjetje vse svoje upe polaga v pametni mobilni telefon One!
Podjetje HTC vse svoje upe polaga na pametni mobilni telefon One!
Podjetje HTC vse svoje upe polaga na pametni mobilni telefon One!

Preteklo leto in začetek letošnjega za podjetje HTC ni bilo nič kaj uspešno, pa čeprav je na trg poslalo kar nekaj zanimivih modelov pametnih mobilnih telefonov. Prodajni rezultati iz letošnjega februarja so namreč za kar 44 odstotkov nižji kot pred letom dni. Poslovanje podjetja HTC je dejansko doseglo »točko« iz leta 2010 oziroma preden se je nekdaj uspešen proizvajalec mobilnikov odločil, da bo svoje izdelke pričel opremljati z mobilnim operacijskim sistemom Android.

Lansko leto je bilo za podjetje HTC zelo »nesrečno«, saj se je zaradi kršitev patentov moralo spopasti s podjetjem Apple, dodaten finančni udarec pa mu je prinesel še neslavnostno propadel projekt OnLive. Njihovi inženirji so za nameček zamudili s pripravo in registracijo takrat težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona One X, zaradi česar so ga konkurenčna podjetja prehitela tako po levi kot po desni.

Podjetje HTC sedaj vse upe polaga v supermobilnik HTC One, čeprav so mnogi poznavalci prepričani, da ga ta ne bo izvlekel iz težav. Kmalu se bosta namreč na trgu pojavila trenutno najbolj zaželena pametna mobilna telefona na planetu, in sicer Samsungov Galaxy S4 in Applov iPhone 5S. Če pa bo podjetje iz Cupertina letos ponudilo v prodajo še cenejši iPhone, obstaja zelo velika verjetnost, da bo povpraševanje po izdelkih HTC še dodatno upadlo, kar pa bi se lahko po najslabšem scenariju končalo celo s stečajem podjetja.


Prijavi napako v članku