Igre
23.07.2019 17:32

Deli z drugimi:

Share

Podetje Blizzard zapustil soustanovitelj Frank Pearce

Komplet prinaša Warcraft: Orcs & Humans, Warcraft 2 in dodatek Beyond the Dark Portal.
Komplet prinaša Warcraft: Orcs & Humans, Warcraft 2 in dodatek Beyond the Dark Portal.

Razvojni studio Blizzard Entertinament so leta 1991 pod imenom Silicon & Synapse ustanovili trije diplomiranci UCLA Michael Morhaime, Allen Adham in Frank Pearce. Slednji pa je sedaj po več kot 28 letih ustvarjanja najavil odhod od igričarskega giganta.

Pearce je v poslovilnem zapisu na uradni strani podjetja zapisal, da je hvaležen za priložnost, ki sta mu jo v začetku devetdesetih ponudila Mike in Allen ter da ga na skupno ustvarjanje vežejo izredno lepi spomini. Obenem je izrazil, da želi v prihodnje preživeti več časa zunaj, se naučiti igranja na kakšen inštrument in posvetiti pozornost stvarem, ki jih je zaradi trdega dela v preteklosti postavljal na stranski tir.

Ekipa Blizzard Entertainment je pot sicer pričela s predelovanjem konzolnih naslovov za osebne računalnike, kasneje pa požela svetovno slavo z lastnimi igrami, kot so: Warcraft, Diablo, Starcraft, Hearthstone in Overwatch. V zadnjem času pa je podjetje pogosto deležno kritik s strani igralcev zaradi novega poglavja legendarne RPG-jevke Diablo, ki bo tokrat ekskluziva za mobilnike. Pri tem bo še posebej zanimivo videti, kako bo Frankov odhod vplival na delovanje podjetja.


Prijavi napako v članku