Telefoni
03.03.2019 14:21

Deli z drugimi:

Share

Pocophone F1 s posodobitvijo, ki bo njegovo priljubljenost pognala v nebo!

Priljubljeni Xiaomi Pocophone F1 je s certifikatom Widevine L1 DRM postal še boljši.
Priljubljeni Xiaomi Pocophone F1 je s certifikatom Widevine L1 DRM postal še boljši.

Čeprav je pametni mobilni telefon Xiaomi Pocophone F1 naprodaj že kar dolgo časa, ta še vedno žanje zelo veliko zanimanje med uporabniki storitev mobilne telefonije širom sveta, vključno s slovenskimi uporabniki. To pravzaprav niti ne preseneča, saj gre za poceni mobilno napravo z zelo zmogljivo strojno opremo. Ta je namreč opremljena z zmogljivim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 845, za nameček pa razpolaga še s kakovostnim zaslonom s kar 15,2-centimetrsko oziroma 5,99-palčno diagonalo, razmerjem stranic 18 proti 9 in zarezo ter nudi ločljivost kar 2.246 x 1.080 slikovnih točk. Pametni mobilni telefon Xiaomi Pocophone F1 je odličen tudi za zajemanje fotografij in opravljanje spletnih video klicev, saj je opremljen z dvema kakovostnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk ter vrhunsko spletno kamero ločljivosti kar 20 milijonov slikovnih točk.

Z najnovejšo posodobitvijo prednameščenega mobilnega operacijskega sistema Android, pa je pametni mobilni telefon Xiaomi Pocophone F1 postal še boljši, saj je po dolgem času končno prejel prestižni certifikat združljivosti s standardom Widevine L1 DRM. Ta certifikacija je ključnega pomena za predvajanje visokoločljivih videoposnetkov na zahtevo, kot sta na primer Netflix in Amazon Video. Brez nje lahko namreč mobilne naprave predvajajo videoposnetke na zahtevo z ločljivostjo do največ 540p, kar seveda ni dovolj visoka kakovost za napredne uporabnike. Ker je Xiaomi Pocophone F1 sedaj opremljen s certifikatom Widevine L1 DRM, lahko brez težav predvajanja filmske posnetke na zahtevo v najvišji razpoložljivi ločljivosti, kar seveda pripomore k precej boljši uporabniški izkušnji.

Xiaomi Pocophone F1 je z omenjeno nadgradnjo mobilnega operacijskega sistema Android pridobil še podporo za zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo, programerji pa so seveda opravili tudi določene programske napake. Posodobitev sistema je trenutno na voljo le uporabnikom vključenim v poskusni program, kmalu pa jo bodo prejeli tudi običajni uporabniki, in sicer preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje nas bo mobilna naprava Xiaomi Pocophone F1 seveda »obvestila« sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah mobilnega telefona.


Prijavi napako v članku