Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
02.02.2024 17:00

Deli z drugimi:

Share

Pobuda Science Based Targets (SBTi) potrdila cilj neto ničelnih izpustov, ki si ga je zastavila skupina United Group

United Group, vodilni ponudnik telekomunikacijskih in medijskih storitev v jugovzhodni Evropi, z veseljem sporoča, da je pobuda Science Based Targets initiative - SBTi potrdila cilj skupine, da do leta 2040 doseže neto ničelne izpuste.

Zavezanost Skupine okoljski trajnosti je skladna z znanstveno utemeljenim pristopom, ki poudarja nujnost blažitve podnebnih sprememb. Kratkoročne in dolgoročne cilje skupine United Group je potrdila tudi pobuda SBTi, kar je še okrepilo predanost skupine nenehnemu izboljševanju v prizadevanjih za trajnost.

Znanstveno utemeljeni cilji, kot jih priznava SBTi, podjetjem zagotavljajo trdno ogrodje, ki jih usmerja na poti k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov in skrbi za skladnost z najnovejšimi znanstvenimi dognanji o podnebju ter cilji Pariškega sporazuma. Namen teh ciljev je omejiti globalno segrevanje na 1,5 °C glede na predindustrijsko raven, preprečiti najhujše posledice podnebnih sprememb ter spodbujati trajnostne poslovne prakse.

Miriam Di Traglia, izvršna direktorica za skladnost, upravljanje tveganj in varstvo podatkov, je povedala: »Ta zunanja potrditev poudarja celovitost okoljskih ciljev skupine United Group v času, ko so podnebni ukrepi ključnega pomena. Zavedamo se svoje odgovornosti, zaradi česar smo se obvezali zmanjšanju izpustov, obenem pa spodbujamo temeljite spremembe v različnih panogah. Z izkoriščanjem prednosti digitalizacije, zlasti s priložnostmi, ki jih odpira tehnologija 5G, si prizadevamo omogočiti in pospešiti širše zmanjševanje izpustov v panogi ter tako zagotoviti skupen in učinkovit prispevek k svetovnim prizadevanjem v boju proti podnebnim spremembam

Potrjeni znanstveno utemeljeni cilji skupine United Group so opisani v nadaljevanju:

  • Splošni cilj neto ničelnih izpustov: Skupina United Group B.V. se zavezuje, da bo do leta 2040 v celotni vrednostni verigi dosegla ničelne emisije toplogrednih plinov.
  • Kratkoročni cilji: Skupina United Group B.V. se zavezuje, da bo do leta 2030 absolutne emisije toplogrednih plinov obsegov 1 in 2 zmanjšala za 90 odstotkov glede na izhodiščno leto 2020. United Group B.V. se zavezuje tudi zmanjšanju absolutnih emisij toplogrednih plinov obsega 3, ki zajemajo kupljeno blago in storitve, investicijsko blago, dejavnosti, povezane z gorivi in energijo, ter službena potovanja, za 40 odstotkov do leta 2030 glede na izhodiščno leto 2022.
  • Dolgoročni cilji: Skupina United Group se zavezuje, da bo med letoma 2030 in 2040 ohranila vsaj 90-odstotno absolutno zmanjšanje emisij obsegov 1 in 2 glede na izhodiščno leto 2020. Skupina se zavezuje, da bo do leta 2040 glede na izhodiščno leto 2022 za 90 odstotkov zmanjšala absolutne emisije toplogrednih plinov obsega 3, ki zajemajo kupljeno blago in storitve, investicijsko blago ter dejavnosti, povezane z gorivi in energijo.

Več podrobnosti o ciljih je na voljo na spletnem mestu SBTi, pod United Group B.V.

Skupina United Group že opaža obetavne rezultate izpeljanih pobud za zmanjšanje emisij, med katerimi so nadgradnja opreme v objektih, uvedba energetsko učinkovitih omrežij in storitev (npr. FTTH in 5G), elektrifikacija voznega parka, namestitev manjših sončnih kolektorjev in nakup zelene energije. Skupina je obenem investirala v štiri obsežne projekte proizvodnje obnovljive energije v Bolgariji, ki bodo izkoriščali tako sončno kot vetrno energijo. Zavezuje se, da bo še naprej poglobljeno sodelovala z dobavitelji in poudarila integracijo energetsko učinkovitih možnosti v svoje izdelke. Ta strateški pristop ne podpira le zmanjševanja emisij v celotni vrednostni verigi, temveč poudarja tudi zavezanost podjetja stalnim inovacijam in sodelovanju, kar vodi k trajnostni in odporni prihodnosti.

V Sloveniji v okviru United Group poslujejo družba Telemach Slovenija s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub, medijska hiša Adria Media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več