Računalništvo, telefonija
11.06.2008 10:04

Deli z drugimi:

Share

Po študiji AV-Test.org so Panda Security rešitve najbolj učinkovite

Po rezultatih iz najnovejše študije prestižne organizacije AV-Test.org (http://www.av-test.org/) anti-malware rešitve Panda Security ponujajo najboljšo zaščito proti malware-u, ki uporablja korenska orodja (rootkite). Pri študiji je bilo zajeto precejšnje število varnostnih rešitev različnih ponudnikov, ki so namenjene odkrivanju rootkitov narejenih za prikrivanje škodljivega programja (malware).

Panda ActiveScan (http://www.activescan.com), brezplačni on-line pregledovalnik Panda Security je odkril in odstranil 86% škodljivega programja skritega s pomočjo rootkitov in je tako premagal on-line pregledovalnike kot so Kaspersky Online Scanner ali Trend Micro HouseCall. Panda Security je ustvarila novo različico (Panda ActiveScan 2.0) tega zelo zmogljivega on-line pregledovalnika.

V študiji so testirali tudi učinkovitosti rešitev za široko rabo različnih ponudnikov za Windows Vista. V tem testu je Panda Antivirus 2008, najlažja rešitev za široko rabo iz Panda Security, odkrila 100% aktivnih in latentnih rootkitov v nasprotju z rešitvami kot so Kaspersky Anti-Virus ali McAfee VirusScan 2008.

Rootkiti (korenska orodja) so programi narejeni za prikrivanje datotek, procesov ali vnosov v register. Čeprav niso škodljivi sami po sebi jih kiber-kriminalci pogosto uporabljajo za prikrivanje škodljive kode.

Tehnike prikrivanja kot je ta preprečujejo velikem številu tradicionalnih protivirusnih rešitev odkrivanje prisotnosti vseh škodljivcev na računalniku. Posledično je veliko uporabnikov okuženih pa se tega sploh ne zavedajo. Po študiji, ki jo je izvedla Panda Security, 23% domačih računalnikov zaščitenih s protivirusom je okuženih (http://www.infectedornot.com).

Panda Security rešitve so zasnovane na Kolektivni inteligenci, inovativnem sistemu zaščite za borbo proti eksponencialno naraščajočem škodljivem programju. Kolektivna inteligenca je on-line, samodejni on-line sistem upravljanja z grožnjami zasnovan na močnem vzvodu znanja pridobljenega iz skupnosti uporabnikov in drugih virov Pande, na korelacijah in razpošiljanju znanja na infrastrukturi podjetja.

Trenutno Panda Security mreža kolektivne intelligence obsega več kot 4 milijone računalnikov. V sistemu akumulirano znanje predstavlja zbirko 11 milijonov vzorce malware-a in preko 100 milijonov analiziranih programov.


Prijavi napako v članku