Računalništvo, telefonija
30.06.2016 10:51
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Po Samsungu, Acerju in LG zdaj zaskrbljeni tudi pri OnePlus

Po Samsungu, Acerju in LG zdaj zaskrbljeni tudi pri OnePlus
Po Samsungu, Acerju in LG zdaj zaskrbljeni tudi pri OnePlus

V preteklih dneh smo že predstavili poglede podjetij Samsung, LG in Acer na trenutno stanje v Evropi. Odhod Velike Britanije iz EU predstavlja veliko neznanko za podjetja in negotovost nikoli ni dobrodošla v poslovnem svetu. Iz tega razloga so omenjena podjetja že namigovala na zmanjšanje investicijske aktivnosti na trgu Velike Britanije in celo selitev vseh zaposlenih na celinski del Evrope. Zdaj so svoje stališče glede Brexita izpostavili tudi pri OnePlus.

Kitajski proizvajalec pametnih telefonov, ki se je tako na kitajskem kot tudi ostalih trgih ustalil kot ponudnik zmogljivih pametnih telefonov za nizko ceno, je izrazil skrb pri oblikovanju cenovne politike za najnovejši model OnePlus 3. Veliki premiki pri valutnih razmerjih pomenijo tudi velike premike pri končnih dobičkih. Za podjetje kot je OnePlus, ki se že v osnovi odpoveduje velikemu delu potencialne marže na svoje produkte, je to še toliko večja težava. David Sanmartin, vodja marketinga OnePlus v Evropi, je pri tem opozoril morebitne kupce pametnih telefonov OnePlus, da bo v prihodnje verjetno prišlo do dviga cen za kupce v Veliki Britaniji. Po njegovih besedah je negotovost prevelika in potencialne posledice prodaje z izgubo prehude za podjetje OnePlus, da nebi dvignilo cen. Ob tem pomirja, da bodo sleherne spremembe jasno komunicirali s potencalnimi kupci in na ta način preprečili morebitno nejevoljo uporabnikov.

Po valu kratkoročnih ekonomskih posledic se zdaj počasi tudi prepoznavajo dolgoročne ekonomske posledice izstopa Velike Britanije iz EU. Za slovenske kupce pa v tem trenutku obstaja dobra priložnost za morebiten cenovno ugoden nakup elektronskih naprav v Veliki Britaniji.Prijavi napako v članku