Igre
22.08.2020 09:01

Deli z drugimi:

Share

PlayStation 5 bo za vedno spremenil svet iger. Na bolje!

Nova igralna konzola Sony PlayStation 5 bo naredila igre še bolj zanimive!
Nova igralna konzola Sony PlayStation 5 bo naredila igre še bolj zanimive!

Ljubitelji konzolnih iger že nestrpno pričakujejo prihod igralne konzole PlayStation 5, saj bo šlo za eno najboljših igralnik konzol doslej. To je nedavno pokazalo tudi podjetje Sony, saj je v Združenem Kraljestvu predstavil prvi promocijski video za novo igralno konzolo. Predstavitveni videoposnetke »PlayStation 5 – Play Has No Limits« je na voljo na spletni povezavi https://youtu.be/gKmv6m3UkYU, iz njega pa je razvidno, da bomo v prihodnje igrali igre, ki nas bodo navduševale na vsakem koraku.

Izjemno grafiko in tekoče igranje konzolnih iger bo seveda omogočala nadvse zmogljiva strojna oprema igralne konzole PlayStation 5. Ta bo namreč obsegala osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki bo posebej prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se bo ponašal s frekvenco 3,5 gigaherca. Za grafične vsebine bo skrbelo grafično jedro AMD RDNA-2, ki se bo ponašalo z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigaherca.

Piko na i bo dal še hitri sistemski pomnilnik kapacitete kar 16 gigabajtov. Preostala strojna oprema prihajajoče igralne konzole PlayStation 5 bo obsegala še 16 gigabajtov grafičnega pomnilnika GDDR6 in pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, kar pomeni, da bo novost zagotovo precej hitrejša v primerjavi s trenutno igralno konzolo PlayStation 4. Tu bodo seveda na boljo še zmogljive igre.

Ljubiteljem konzolnih iger bosta na voljo dve različici nove igralne konzole PlayStation 5, in sicer klasična PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne bo razpolagala z optičnim pogonom. Nedavno pa so na splet zašle informacije o ceni novosti, ki pa žal ne bo nizka. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom bo namreč treba odšteti kar 499 evrov. Cenejša različica PlayStation 5 Digital Edition brez digitalnega pogona pa bo vrednotena na 399 evrov. Tudi igre za novo igralno konzolo se bodo podražile, in sicer v povprečju za 10 evrov. A kot kaže to ne bo ustavilo ljubiteljev računalniških iger, saj bo, vsaj po današnjih napovedih, povpraševanje po novosti precej presegalo dejansko ponudbo. Sony pa naj bi uradne cene novosti uradno najavilo kmalu.


Prijavi napako v članku