Prenosni računalniki
20.01.2010 08:24

Deli z drugimi:

Share

Platforma VIA Mobile-ITX velikosti dlani

Osebni računalnik v malem!
Osebni računalnik v malem!

Podjetje VIA Technologies uživa med računalničarji poseben sloves kot vrhunski izdelovalec tihih in zmogljivih računalniških platform EPIA. To pravzaprav ne preseneča, saj računalniški gigant ne počiva na lovorikah, ampak skrbi za vedno sveže novosti v svojem prodajnem programu. Tokrat je podjetje VIA Technologies predstavilo izjemno kompaktno platformo VIA Mobile-ITX, ki meri le 6 x 6 centimetrov oziroma 50 odstotkov manj od priljubljene platforme VIA Pico-ITX.

Gre za platformo s tržno oznako VIA EPIA-T700, ki temelji na osnovi sistemskega nabora VIA VX820 MSP in energijsko varčnega procesorja VIA Eden ULV takta enega gigaherca. Sistemski pomnilnik in grafična kartica Chrome9 DX9 sta vgrajena. Grafična kartica je kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj tehnologija VIA Chromotion skrbi za strojno pospeševanje in tekoče predvajanje video formatov, kot so MPEG-2, MPEG-4, WMV9 in VC1.

Podjetje VIA Technologies je platformo VIA EPIA-T700 opremilo tudi z zvočno kartico HD, ki skrbi za kakovostno predvajanje glasbe. Najlepše pri vsem tem pa je to, da bomo novinko lahko uporabljali tako rekoč povsod, saj pri delovanju ne povzroča hrupa in porabi zanemarljivo količino električne energije. Novost naj bi na trg prispela najkasneje do pomladi.


Prijavi napako v članku