Digitalizacija
Poslovne rešitve
20.04.2023 07:28

Deli z drugimi:

Share

Plansphere: Planirajte bolje in ceneje kot z Excelom

Kot lastnik, direktor ali vodja proizvodnje v podjetju, ki za planiranje uporablja Excel, se morda ne zavedate, da z vsakim dnem izgubljate denar.

Excel res opravi delo, vendar njegove omejitve negativno vplivajo na učinkovitost, zanesljivost in natančnost vašega planiranja in zaradi tega povzročajo posredne in neposredne stroške.

Uvedba namenskega orodja za planiranje stane običajno veliko manj, kot izguba ene same ključne stranke. Poleg tega je uvedba enkratni strošek, rezultate pa prinaša vsako leto.

Kakšne so konkretne pomanjkljivosti Excela pri planiranju proizvodnje?

 • Izguba časa: Ročno prepisovanje podatkov in preračunavanje porabe materiala, kapacitete ter ročno prestavljanje delovnih nalogov vzamejo planerju veliko časa.
 • Napake: Ročno delo pomeni napake, ki kradejo čas, lahko povzročijo težave v proizvodnji in povečajo stroške.
 • Težave pri prilagajanju: Ob nujnih naročilih ali nepredvidenih zastojih je ročno prilagajanje plana zahtevno, zamudno in zato vedno pomeni dodatne stroške.
 • Omejena kvaliteta: Excel nima namenskih zmogljivosti za obdelavo plana, človek pa ne časa za preračun celote, zato je rezultat le »delujoč« in ne »optimalen« plan.
 • Težave pri sodelovanju: Brez enotnega sistema se pojavijo neusklajeni postopki, kar zmanjšuje učinkovitost sodelovanja in komunikacije med oddelki.
 • Težave s sledenjem: Excel ne ponuja enostavnih načinov za sledenje zgodovini sprememb in revizij, kar otežuje razumevanje vzrokov za težave in iskanje rešitev.
 • Velika odvisnost od posameznika: Podjetje je bolj dovzetno za težave, če oseba, ki zna upravljati planiranje, ni na voljo ali celo zapusti podjetje.

Na kratko – podjetje se odziva počasi, ima slab izkoristek, visoke stroške in zamuja priložnosti.

Kaj pridobimo s Plansphere?

Alternativa Excelu je slovensko orodje za planiranje proizvodnje Plansphere, ki z enostavnostjo in dobro povezavo z drugimi orodji omogoča velike prihranke:

 • Avtomatizacija v Plansphere zmanjša obseg ročnega dela do 95 %, tudi do 20-krat poveča hitrost planiranja in hkrati zmanjša število napak. Plan proizvodnje je zato ob vsaki spremembi hitro spremenjen in znova optimiziran.

  Izjava vodje planske službe v tovarni Filc: »Ne vem, kako bi brez Plansphere preživeli velike spremembe povpraševanja med korono.«
 • Plansphere je pregleden in enostaven, planiranje je zaradi tega hitro in optimalno, kar omogoča vpeljavo novih planerjev, zmanjšanje stresa in dvig kvalitete plana.

Izjava planerke proizvodnje ob prvem srečanju s Plansphere: »Saj to je pa čisto enostavno!«

 • Optimalna nabava, prave prioritete proizvodnje in jasna informacija prodaji zmanjšajo lastno ceno in omogočijo izkoristiti nove priložnosti. V Plansphere so v vsakem trenutku na voljo popolne in točne informacije o planu proizvodnje. V povezavi z drugimi poslovnimi orodji in sistemi omogoča Plansphere bistveno boljšo avtomatizacijo in izmenjavo informacij med oddelki, kot bi jo lahko izvedli v Excelu.

Plansphere ekonomično povežemo v okolje vsakega podjetja in učinkovito izkoristimo obstoječe informacijske sisteme in procese.

Z zamenjavo Excela z namenskim orodjem se znebimo Excelovih omejitev, povečamo učinkovitost in zanesljivost planiranja proizvodnje.

Zaradi modularne zasnove orodja Plansphere ni nujno potrebno, da gre za velik projekt, zato je Plansphere še posebej primeren tudi za manjša in srednja podjetja. Vzpostavljen je lahko že v nekaj tednih – potrebni so le osnovni podatki in izboljšano učinkovitost boste opazili takoj.

Če ste direktor ali vodja proizvodnje v manjšem podjetju, je čas, da se odločite za spremembo. Z vsakim dnem, ko uporabljate Excel za planiranje proizvodnje, plačujete preveč. Namesto tega raje vložite sredstva v rešitev, ki vam bo prinesla prihranke in povečala učinkovitost podjetja. Vaša konkurenca je zelo verjetno v enakem položaju, zato vam lahko hitro ukrepanje zagotovi prednost, medtem ko bo konkurenca ostala korak zadaj.

Pokličite nas in se pogovorimo, kako vam lahko pomagamo.

www.result.si

gregor.jeromen@result.si


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RESULT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RESULT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Result logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RESULT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več