Računalništvo, telefonija
27.02.2008 09:18
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Plačujete tudi neprikazane oglase?

Oglasna mreža ToboAds stopa na trg z inovacijo, ki spreminja pogled na spletno oglaševanje. Oglaševalci v njihovi mreži bodo od tega trenutka dalje plačevali le tiste oglase, ki se vsaj za dve sekundi prikažejo v uporabnikovem vidnem polju in ne tudi tistih, ki se prikažejo na neopaženih delih spletne strani.

Običajne oglasne mreže imajo prikaz oglasa vezan na nalaganje strani. Če se torej naloži spletna stran – se statistiki prišteje prikaz. ToboAds je po podatkih sodeč tako postala prva spletna oglasna mreža na svetu, ki prikazovanje oglasa razume z vidika uporabnika in ne z vidika spletnih tehnologij. Ta tehnična inovacija je pomemben korak na področju oglaševanja, predvsem zato, ker enostavno pomeni bolj pošteno oglaševanje.

Poleg informacije o tem, da se je oglas prikazal, oglas sporoči sistemu tudi podatek o trajanju prikaza in celo o nasičenosti vidnega prostora z oglasi. Štejejo le prikazi tistih oglasov, ki so na uporabnikovem zaslonu prikazani vsaj dve sekundi in ob katerih ni množice drugih oglasov. Spletne založnike na ta način spodbujajo k ustvarjanju kakovostne vsebine in odvračajo od neetičnih praks. Oglase se jim splača postaviti na zelo opazno pozicijo, ne splača pa se na primer preplaviti vidnega polja z oglasi.

Prednost za oglaševalca je seveda večji izkoristek oglaševalskega evra. A še mnogo bolj pomembni so dolgoročni vplivi. Manjša nasičenost s spletnimi oglasi pomeni več zaupanja uporabnikov v spletne oglase ter postopoma večji delež klikov za založnike.

Za primer, kako zadeva deluje, si lahko pogledate pričujoč filmček na tej povezavi.


Prijavi napako v članku