Računalništvo, telefonija
03.12.2010 14:14

Deli z drugimi:

Share

Plačevanje z Moneto, PayPalom, kreditno kartico in ostalimi sredstvi na vaši spletni strani?

Če želite tudi vi na svoji strani ponuditi plačevanje s kreditnimi karticami, Moneto, Paysafecard, Cash Ticket ali PayPal plačilnim sistemom se obrnite na podjetje Spletni Sistemi d.o.o.
Če želite tudi vi na svoji strani ponuditi plačevanje s kreditnimi karticami, Moneto, Paysafecard, Cash Ticket ali PayPal plačilnim sistemom se obrnite na podjetje Spletni Sistemi d.o.o.

Iz dneva v dan se delež elektronskega plačevanja in transakcij povečuje. Vse manj je poslovanja z gotovino, kartice – takšne in drugačne, pa vedno bolj v uporabi. Tudi pri nakupih v spletnih trgovinah se delež plačevanja s kreditnimi karticami, moneto, paypalom in podobnimi sistemi povečuje, saj je zaupanje uporabnikov v varnost tovrstnih transakcij vedno večje, udobje nakupa pa boljše.

Poznamo več različnih sistemov za plačevanje preko spleta. Pri plačevanju lahko uporabimo naprimer kar kreditno kartico, enako, ki jo uporabljamo tudi pri plačilu v fizičnih trgovinah. Elektronsko plačevanje omogočajo že vse banke, ponudnikov plačilnih sistemov (povezava med banko in spletno trgovino) pa je več. V Sloveniji tovrstno storitev nudi npr. Telemach s plačilnima sistemoma Eon Null in Eon MegaPos, na voljo pa sta tudi Bankart 3D Secure in Activa Payment Gateway.

Med zanimivi plačilnimi sistemi je v Sloveniji tudi Mobitelova Moneta, ki se uporablja predvsem pri nakupih do 50,00€. Zelo je uporabna predvsem zaradi tega, ker ima mobilni telefon praktično vsak in velik delež teh je uporabnikov omrežja Mobitel, Debitel ali Simobil, ki vsi podpirajo plačevanje z Moneto.

Za poslovanje preko spleta sta zanimiva tudi Paysafecard in Cash Ticket, ki sta nekakšna predplačilna sistema. Uporabnik kupi kartico z določenim dobroimetjem, ki ga potem lahko uporabi pri nakupih preko spleta. Tudi pri nas pa se uveljavlja PayPal, svetovno poznana elektronska banka, ki vsakemu omogoča, da si odpre svoj bančni račun in nanj preko kreditne kartice ali kako drugače prenese sredstva, ki jih lahko nato porabi pri spletnih nakupih.

Pomembno pri plačevanju preko spleta je skrb za varnost. Vsi omenjeni sistemi so zasnovani tako, da se podatki pošiljajo v kriptirani obliki (neberljivo), občutljivi podatki, kot so gesla, številke kartic in podobno, pa se ne hranijo na strežnikih trgovca, navadno vas sistemi namreč preusmerijo kar na stran banke, kjer izvedete plačilo.

Če želite tudi vi na svoji strani ponuditi plačevanje s kreditnimi karticami, Moneto, Paysafecard, Cash Ticket ali PayPal plačilnim sistemom se obrnite na podjetje Spletni Sistemi d.o.o., ki so specializirani za implementacijo plačilnih sistemov v spletne strani, spletne trgovine in ostale spletne aplikacije. V decembru je aktualna še posebna akcija, kjer lahko dobite plačilni modul za enkraten znesek 125,00€.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več