Programska oprema
18.08.2008 10:31
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pixar nadgrajuje programsko opremo

Pixarjeva programska oprema RenderMan, ki je odgovorna za animirane filme The Incredibles, Ratatouille, Monsters Inc. in Wall-E, bo postala še bolj sposobna, saj bo nadgrajena za delovanje na najnovejšem Microsoftovem operacijskem sistemu.

Pri Pixar Animations Studios Inc. pravijo, da bo RenderMan Pro Server 14.0 prva različica programa, ki bo delovala na operacijskem sistemu Windows HPC Server 2008, ki je namenjen delovanju na visokosposobnih superračunalnikih. RenderMan 14.0 bo tudi podpiral novo 64-bitno različico Windows Viste.

Pixar, ki je že več let pod okriljem korporacije Walt Disney, je sprva ustanovil in vodil Apple. Kljub temu so prejšnje različice programa za animiranje delovale pretežno v Windows okolju. RenderMan sicer deluje tudi na sistemih Linux in Mac OS X.

Pixar, ki to programsko opremo poleg interne uporabe prodaja tudi drugim podjetjem, bo s trženjem začel to jesen, Windows HPC Server 2008, ki je trenutno še v beta stadiju, pa bo razpoložljiv nekje proti koncu tega leta.


Prijavi napako v članku